1. fethiye yakınlarından başlayıp, antalya yakınlarında sona eren likyalılardan kalan yoldur, kral yoludur. kate clow adlı ingiliz tarafından keşfedilmiştir.

    509 km olduğu yazmaktadır ancak bu kesin değildir çünkü bazı yerlerde alternatif rotalar olduğundan daha uzun veya kısa olduğu yazan yerler de bulunabilir.

    ilkbahar veya sonbahar yürümek için uygun zamandır, günde 6-8 saatlik yürüyüşler ile 15-20 km yol katedebilir, 30 günlük bir yürüyüş ile tümü yürünebilir. genellikle turlar rotayı üçe/dörde bölerek sevilen, beğenilen yerleri yürütmekte, özellikle iç kısımlardaki yerleri arabayla sizi alıp sonraki gün için sonraki yürüyüş noktasına bıraktıkları için tüm rotayı yürümek mümkün olmamaktadır.

    bu yıl fethiye merkezli bir tur ile yaklaşk 90 km'lik kısmını yürüdüm, sanırım en efsane bölümleri de burası. rotada olmamasına rağmen kayaköy - ölüdeniz arasını yürümek, ölüdeniz - kabak koyu arasını yürümek, kabak'tan alıncaya çıkmak, alıncadan tekrar inmek, akbel (kalkan) - patara arasını yürümek ve patara antik kentinde ve plajında yorgunluk atmak, müthiş manzaraları eşliğinde müthiş zaman geçirmek demektir.

    (bkz: türkiye'deki yürüyüş rotaları)

mesaj gönder