1. sevgiliden öte, bir eş, yoldaş, dost, arkadaş, hayatını birlikte sürdüreceği kişiyi aramak isteyen ^:aramıyor, sadece istiyor^ kişidir. bunun için çok uzaklardan başlamasına gerek yoktur. en yakınında yer alan potansiyel adaylarla başlamalıdır. çünkü en çok onları tanımış olabilir ve en rahat onları analiz edebilir.

    kişinin hayatını tek başına geçirmeme isteğinin birçok sebebi vardır fakat bu başlığın konusu bu değildir. kişinin yanında olmasını istediği kişiyi seçerken bakması gereken ölçü kriterlerini tespit etmesi gerekir öncelikle. çoğu insan sırf ölçü kriterlerini oluşturamadığı için aramaktan korkar, çekinir.

    kriteriniz kutsal bir kriter/kriterler midir? insanlık mıdır? yoksa etrafındakilere nasıl davrandığı mı? mesleği mi? kazancı mı? ailesi? geçmişi? geleceği? yüz, beden güzelliği? bunlar tamamen kişiye göre özelleştirilebilir kriterlerdir.

    kriterleri belirledikten sonra daha önce de söylediğim gibi etrafınızdakilerden başlayıp potansiyel adayları denemelisiniz. bu, doğrudan gidin niyetinizi paylaşın demek değildir. sadece alıcı gözle bakın, analiz edin, test edin, yem atın, aklınıza gelebilecek her türlü durum ve koşula göre almak istediğiniz cevabı alacağınız soruları sorun ve o cevapları alıp alamadığınıza bakın. ve ne olursa olsun asla kendi benliğinizden vazgeçmeyin. doğal haliniz neyse odur. aksine ya değişmek istersiniz, ya ona daha iyi görünmek: bunlar sizin sonunuzu getirecektir.

    evlenmeden evlenmeyin.
    ideallerinize ayak uydurabilecek birisini seçin.
    fikir ayrılıklarının %50'den fazla olması sıkıntı oluşturur.

    hepsini kenara bırakın, değer verin. değer göreceksiniz.
    ilgaz

mesaj gönder