• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.60)
captain america civil war - anthony russo, joe russo
bu filmde iron-man(tony stark) ve captain america(steven rogers)'nın yumruk yumruğa kavgasını izleyeceğiz. civil war'da avengers ekibinin yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. aynı zamanda chadwick boseman da black panther olarak bu filmde ilk defa beyaz perdeyle buluşacak.
  1. ekşi sözlük hiçbir şeyi beğenmeme timi buradaymış meğerse. imdb puanı olması gerekenden yüksek tamam ama buradaki gibi 5 lerde sürünecek bir film değildi.
    öncelikle film senaryo olarak güzel kurgulanmıştı diyebilirim. ilk aksiyon sahnesinden sonraki kısım sıkıcı geçti doğru ama durmadan koşuşturup tamamıyla doldurmamışlar filmi ki zaten ilerleyen sahneler fazlasıyla yetti. olaya yeni dahil olan karakterleri fazla ayrıntı vermeden basit şekilde işlemişler. basit şekilde işlemişler desem de hikayedeki rolleri, bağlantıları oldukça iyi düzeydeydi bence.
    filmden önce heyecanla beklediğim black panther'i chadwick boseman hakkıyla oynamış. bunun yanında, kostümü beklediğimden çok daha güzeldi. spiderman fazla konuşkan olmuş sanki. çizgi romanlardan hatırlayacağımız gibi geveze vs belkide bana böyle geldi. kendisini yeni gelecek olan spiderman homecoming'le daha iyi yorumlarız sanırım. öte yandan havaalanı sahnesi oldukça hoşuma gitti. karanlık bir atmosfer olmadan, her şeyi rahatça görebileceğimiz bir ortam oluşmuş. ben beğendim.
    film hakkındaki eleştirilerim genelde yapıcı ancak filmin son kısmının bağlanması oldukça kötüydü bence. buradan sonrası spoiler içerebilir.
    !---- spoiler ----!

    kaptanın iron-man karşısında bu kadar dayanıklı olmasına bir anlam veremiyorum. 3 solo film ve 2 takım filmi boyunca yenilmeyen, çok güçlü imajı verdikleri karakterin bir demir kalkan ile mağlup olması çok basit kaçtı. sonrasında da kalkanı olmayan bir kaptan(!) tek başına okyanusun ortasındaki hapishaneye gidip ekibini kurtarıyor ve onların aile olduğu söyleyen bir mektup yolluyor. herkesi iron-man düşmanı yaptıktan sonra ve yaşanan olaylardan sonra bu mektup çok havada kalmış, bu kadar basit olmamalıydı. (bu arada #teamstark)

    !---- spoiler ----!

    çizgi roman hayranları hikayenin değişmesinden memnun değil ancak mcu nun yeni bir çizgi roman evreni gibi algılanması gerektiğini düşünüyorum. sonuç olarak aynı şartlar, olanaklar farklı evrenlerde mümkün olmayabiliyor. genel itibariyle ben beğendim filmi. ancak bu tarzı sevmeyip izlemek isteyenlere tavsiye etmiyorum.

mesaj gönder