• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
game of thrones
game of thrones george r.r. martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir hbo dizisi. yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. ihanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden kadim duvara kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'demir taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.
  1. spoilera girer mi bilmiyorum ama yukarıda yazılmış bir bilgiyi düzelteyim;

    !---- spoiler ----!

    ned stark'ın tüm çocukları warg değil. kitaplarda arya ve jon -sanırım ikisi de uyurken- kendi kurtlarının zihinlerine bir kez girmişlerdi. ama sansa, robb veya rickon için böyle bir bölüm yok. dizide ise muhtemelen ne arya, ne de jon bir warg. öyle olsa şimdiye kadar gösterirlerdi diye düşünüyorum. dizinin değiştirdiği konulardan biri şimdilik.

    mesela kitaplarda deanerys ateşe dayanıklı felan değil. targaryenlerin böyle bir özelliği yok. kitaplarda sadece ejderhaların yumurtalarından çıktığı bölümde, cadının kara büyüsünden dolayı -tek bir sefere mahsus olmak üzere- ateşlerin içinden çıkıyor. bunun dışında öyle bir özelliği felan yok. dizi ise herhangi bir açıklamaya ihtiyaç duymadan -ilk banyo sahnesinden itibaren- ateşe dayanıklı olarak gösterdi. ileride mutlaka açıklarlar elbette (azor ahai felan derler) ama bu konu da dizinin değiştirdiği durumların başında geliyor.

    !---- spoiler ----!
    ulgan

mesaj gönder