1. gereksiz olmayan uygulama. yerine göre gayet de anlamlıdır. asıl anlamsız olan "küfür kullanmadan küfür kadar etkili bir laf üretme" edimine fazladan anlam yüklemektir bence. madem kullanacağın kelimenin küfür kadar etkisi var, o zaman küfür etmekten ne farkı oluyor?

    "küfür" etmek kolay, "küfür kadar etkili bir kelime bulmak" zor diye ilki yanlış, ikincisi doğru mu oluyor? bunun zeka ile de bir ilgisi yok zaten. sadece kişinin kelime dağarcığı ile ilgisi olabilir belki.

    küfür etmeyi kişisel olarak etik dışı bulabilirsiniz. ben yerine göre olduğu zaman etik dışı bulmuyorum şahsen.

    yıldız kullanmak nadiren başvurulan bir edim. şu anlama geliyor; "yeri olmadığını biliyorum, ama şu ortama cuk diye oturuyor" demek. biraz çekingen bir tavırla, "ayıp olmasın" diye kullanmaktır. genelde kişiye yönelik de değil, ortaya yazılan küfürlerde kullanılır. zaten kişiye yönelik ve karşındaki insanı aşağılamak için etse neden yıldız kullansın ki?

    yerine göre olduğu sürece ne küfürle, ne de yıldız kullanmakla herhangi bir sorunum yok.

    edit: ayrıca aynı durum kısaltmalarda da var. "amk" yazarken sadece zamandan tasarruf etmek için bu yola başvurmuyoruz. uzun hali -kaliteli bir ortam için- rahatsız edici olabileceği için de kısaltıyoruz.
    ulgan

mesaj gönder