• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (5.83)
fear the walking dead
robert kirkman'ın ve diğer the walking dead yapımcılarının elinden çıkan virüsün dünyaya yayılma ve krizin başladığı zamanları konu alan dizi walking deadla bağlantısı olmayacak şekilde tasarlandı.ilk bölümü 23 ağustos 2015 de yayınlanan dizinin 2.sezonu da onaylanmış durumda.
  1. !---- spoiler ----!

    2.sezon itibariyle olayların çok hızlı geliştiği bir dizi haline geldi. her bölüm bir suçun çözüldüğü zayıf polisiyeler gibi. walking dead'den de biraz senaryo çalar bir hali var, dizinin. bulunan evler, gelişen olaylar paralel gibi duruyor. walking dead'i çekici kılan, karakterlerin yaşanılan durumlarda verdikleri tepkiler. ne kadar farklılaşabilecekleri, ne kadar ileriye gidebilecekleri aslında. dizi 2-3 zombi öldürmek üzerine kurulu değil. genel izleyicinin ağzından bu çıkmasa da bu böyle. hal böyle olunca da aynı resmi farklı renklere boyamak durumu biraz sıkıcı hale getiriyor.

    madison'ın duruma dair hiç bir şeyi doğru yorumlayamaz hale gelmesi bence biraz izleyici soğutuyor. nick'i sürekli azarlaması, onu sürekli kendi doğrularına ikna etmeye çalışması biraz gereksiz. nick belki de, karakterler arasında durumu en iyi yorumlayanlardan biri. zombilerin arasında gezmeyi de alışkanlık haline getirdi.

    chris ise bambaşka bir dünya. ergen isyanının, zombi diyarındaki hali. annem öldü şimdi benim kafayı yemem gerekiyor der gibi. bir karakter ancak bu kadar kötü var olabilir. babaya bıçak çekmeler, küçük çocukları rehin almalar, olayları gereksiz dramatize etmeler falan kötü birer ergen profilini bize gösteriyor.

    alicia ise durumdan bir haber şekilde, telsizle birileriyle konuşup, onlara güvenir olmuş. dünyanın sonu gelmiş, birileri sanal sohbet peşinde. ergenler üzerinden mi gidecek dizi?

    aksiyon çok olsun diye, iyi yapılan işi bir kenara bırakmamak lazım.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder