1. kimileri için ekmek almaya giderken vurulup devleştirilen, kimileri için elindeki taşla polise karşı saldırgan tavrından dolayı başına gelen reva görülen ; iki ayrı kutupta bir çocuk.

    bu iki kutbu bir araya getirmek imkansız. ne dil dökersen dök, istersen yemin et , istersen inanması için tonla para ver. ülkemizde mevzu bahis siyaset olunca "anlayış" kelimesi şöylecenek bir gidiyor.

    elinde taşla çıkan fotoğrafına montaj diyenler olsa da, bu konuda bilgili olan tanıdığım insanların sözlerine dayanarak o fotoğrafın gerçek olduğuna inananlardanım. keşke yapmasaydı bunu ama malesef hikayenin sonu pek güzel bitmedi.

    lakin bir can geçti aramızdan. ardında bıraktığı iz, insanların aklında bıraktığı soru işareti "montaj mı, değil mi?" den öteye gidemedi. ben buna yanarım.

    küçücük bir çocuğu ( büyükler ahkam kesmeyi severler, bir yaş bile abi abla demek için yeterlidir kimimiz için, bu bakımdan berkin'e küçücük demeyi uygun gördüm ) sokağa çıkartacak. eline taş aldıracak, ona bunu yaptıracak nedenler neydi? yada tam tersinden bakalım. bunu yapan açısından. o kapsülü atan polisi bu kadar düşüncesiz hale getirecek şey neydi? kaç gündür sokaktaydı, belkide kaç gece sevmediği iktidarın polisi olarak sokakta görevini icra etse de. karşısındaki insanların ona iktidarın köpeği muamelesi çekmesinden sıkılmıştı. hiçbiri bir cinayet için yeterli sebep değil ama sadece şu soruları mı konuşsak artık?

    bırakın ortada dönen sen o'cusun ben bu'cuyum kavgasını. senin ülkende 15 yaşında bir çocuk, ülke geneline yayılmış bir eylemin kendi mahallesindeki kendince direnişinde niye sokağa çıktı ve öldü? bu ülkenin polisine, o ülkenin evladına bunu yaptıracak ne yaşandı ?

    berkin elvan, annesinin babasının berkini'dir. geri kalan hepimiz için 2013 haziran'ıdır berkin

mesaj gönder