1. gerekli bir ders lakin ilkokul sonuna kadar çünkü din çocukların dünyayı kafalarında şekillendirmek için güzel bir ara geçiş. bazı bilinmezleri geçici olarak din ile akıllıca çıkarım yapıp gerçekleri kendiliğinden bulma dönemine kadar örterek dünyevi fiziksel şeylerle ( kavraması zor ) çocuğu zorlamak yerine daha kolay anlaşılır manevi sebepler vermek o ara geçişi kolaylaştırır.
    bahsettiğim , aklı aktif kullanma dönemine gelince zaten bu bilinmezleri yavaşça kendi başına iyi bir pozitif bilimler müfredatı ile bulacaktir.

    bunun yanında çocuklarda ahlaği şekillendirmede de iyi bir araçtır. çünkü din : terbiyeli, dili düzgün, naif , iyi huylu , başkasına kötülük etmeyi istemeyen bir olgudur . ( yani : böyle anlatılmalı ) . çocuklara dini kullanmadan insan ilişkilerinde bunların önemini anlatmayı denemek kolay değil hatta imkansızdır. lakin sevilmesi gereken, bizi de seven bir tanrı var ve bizim yukaridaki özelliklere sahip olmamızı naifce istiyor. üstelik bu güzel özelliklere sahip olursak cenneti vaad ediyor. bu ara ggeçiş dönemimde din bu konuda da iyi bir araçtır.

mesaj gönder