1. saçma sapan bir ders. uygulanması ayrı bir fiyasko, içeriği ayrı bir fiyasko.

    neden derseniz açıklayayım.

    önce uygulama kısmını açıklayayım. bu derste bildiğiniz din dersi veriliyor. e peki bir şey soracağım? benim müslüman olmayan arkadaşlarım kendi dininin eğitimini alamaz mı? dininin ne emrettiğini yetkili bir ağızdan öğrenme hakkına en az benim kadar sahip değil mi? sahip! e, durum böyleyken neden çocuklara okullarda bu ders veriliyor? tamamen dayatmadan kaynaklı, %99 oranıyla alakalı yani. nasıl olmalı derseniz de kuran kurslarının yerine din dersi koyun. bakın çok ciddiyim yapın bunu. önce orada çocuklara ders verecek imamı formasyon dersine sokup din öğretmeni yapın. yazın okullarda bildiğin sınıf tahtasını da alsın camiye çocuklara ders versin. isteyen gitsin, istemeyen gitmesin.

    içerik neden fiyasko diyecek olursanız da şunu söylerim. çocuklara anlamsız bir nakarat ezberletmekten öteye gitmiyor din kültürü dersinin içeriği. kaç tane okulda kaç tane hocayla işledim bu dersi. birisi hariç ,ki hayatımda yeri ayrıdır, teşekkür borcum var o hocama, her biri dinden bihaber insanlardı.

    adam bana gelip kafirun suresi kısa, onu ezberle gel dediğinde türkçe mealini anında yüzüne okuyup üstüne de bir ton laf etmiştim adama. yine olsa yine yaparım. halbuki her ne kadar okulda din kültürü derslerine karşı olsam da çocuklara tekerleme öğreten hocaların yerine adam akıllı birileri ders verse, bana cidden adı üstünde kültürünü öğretse o da tamam ancak böyle değil.

    anlayacağınız şunu demek istiyorum. bilim yerinde bilim, din yerinde din. bunun neresi kötü?

    bu arada hocam, bunu okumayacaksınız, okursanız da size olduğunu anlamayacaksınız belki ama yine de seviyorum sizi. valla, bakın yeriniz ayrıdır. seviyorum sizi.

mesaj gönder