1. türkiye'de kitap okunmamasının sebepleri başlığında kitapların pahalı olması konusuna denk geldim de bir daha kütüphanelere şükrettim.

    kitaplar pahalıysa kütüphaneler var diye düşünüyorum. şehirlerde ilçelerde belediyeye bağlı kütüphaneler var ve sayısı da her gün çoğalıyor. tamam istediğiniz bir kitabı tak diye bulamayabilirsiniz ama oldukça iyi kitaplara ulaşma şansınız oluyor böylece.

    hem bence hiç okunmamış, para verip ilk kitabını alarak parayı riske atmak istemeyeceğiniz (pahalı düşüncesinden yola çıkarak söylüyorum bunu) yazarları da deneme şansınız oluyor. kitapçıdan çok kütüphane gezmek bu açıdan faydalı olabilir.

    geçenlerde işyerinde bir hocanın elinde yabancı akademik bir kitap gördüm.^:alanım değildi, ismini de bilmiyorum ama kapağını hatırlıyorum^ "kıymetli bir kitap" dedi. "60 euro verdim." ^:bkz kitabın kıymetini fiyatıyla tanımlamak^ birkaç gün sonra kütüphanede istatistik kitabı ararken şansa o kitap çıktı karşıma. hiç ellenmemiş gibi tertemiz de üstelik.
    ah be dedim ben olsam 60 euroyu türk lirasına çevirir kaç kitap alırdım...

    şu da var; derseniz ki ben okuduğum kitabı kitaplığımda/kütüphanemde görmek isterim, ona bir şey diyemem. o zaman tabi ki hatrı sayılır bir meblağ ayırmak gerekiyor...
    ama sizin için kütüphane oluşturmaktan çok okumak araştırmak önemliyse kütüphanelerde hiç açılmamış yeni kitaplar okuyucu bekliyor. bir şans verin derim.

mesaj gönder