cv


  1. somut bir icra ile desteklemediğiniz her bilginin yer aldığı o cafcaflı cv ' leriniz hepsi çöp. yok ben ingilizce iyi bilirim , almancayı da anadolu lisesinde başlangıç düzeyinde öğrendim , excel ' i geç , .net kütüphanesini su gibi akıtırım önüne niyetiyle doldurduğunuz , ancak en basit excel makro örneği oluşturmanız istendiğinde " vat ken ay du samtayms " moduna düştüğünüz cv taslaklarını sunmaya devam ettikçe çağrı merkezi kasmaya devam gençler haberiniz ola.

    en etkili cv ;
    1 - ) kişisel bilgiler
    2 - ) eğitim bilgileri
    3 - ) ilgilenilen iş dalı hakkında yaptığınız ve adayı olduğunuz kuruma uygun projenin yer aldığı cv ' dir.

    ilk 2 madde haricinde 3. madde ile bulunduğunuz sınırı realist bir şekilde kuruma yansıtmış olursunuz. aday görüşmesinde karşınızda oturan kişi sizi şu an bulunduğunuz sınır ile değerlendirip , gelecekte bu sınırı ne kadar daha genişletebileceğiniz hakkında o an ' a uygun net bir yargıya varır. basit bir şekilde ; ücret alacağınız kuruma söylev ve sallamasyon idealarınızla değil , somut sınırlarınızı ve hangi iş dalını üstleneceğinizi net bir şekilde gösterdiğiniz takdirde , adayı olduğunuz iş dalına kabul olasılığınız oldukça yüksek miktarda artar.

    elinizden ayfonu , götünüzden rahatı eksik etmedikçe , istediğiniz alan üzerinde somut , elle tutulur kreatif işler ortaya koymadıkça ( dön yazı başına ) çağrı merkezi kasmaya devam gençler.

    edit : bir ekleme yapayım. burası türkiye , torpilin yoksa falan fistan dalgalarına kapılıp , size verilmiş olan hayata dair zaman aralığını , başkalarının ellerinden gelecek bir umutla yaşamaya devam ettiğiniz müddetçe afedersiniz hepiniz tokmağı yediniz. burası diye küçümsediğiniz yer 2.5 trilyon büyüklüğünde bankacılık hacmi olan , gsmh ' si 800 milyar $ ' a yaklaşan , 70 küsür milyon insanın yaşadığı bir alan. gelir dağılımda adalet vardır yoktur ( ki en büyük adalet adaletisizliktir , hayatın reel yüzü budur. ) orası tartışmaya açık bir kavram ancak içinde bulunduğunuz çevre koşullarını değerlendirmek de sizin yargı ve kabiliyetinizle doğru orantılıdır. oxford mezunuda olsan , reel - kreatif bir iş ortaya koymadığın müddetçe istediğin alan da çalışma olasılığın her zaman düşük kalır. wall street bankaları abd ' nin en başarılı %1 lik genç kesimini istihdam etme politikası güderken bile , ik sürecinde onlarca aşamadan geçirerek alıyor , oxford ya da harvard mezunu olduğu için değil. onlarca aşamada tek hata sizi elemesi için kafi bir sebep olabiliyor.

    çevre koşullarınızı kabul edin ( bırakın devrim ayaklarını götünüz kesmez sizin onlara çünkü ) ve o koşulları olabilecek en kreatif şekilde değerlendirmeye bakın. en azından aç kalmayın la , o da birşeydir.

    not : bir - iki cümlede değişiklik yaptım. doğruluğunu teyit etmek adına yazar arkadaşların kendi araştırmaları daha faydalı olabilir.

mesaj gönder