1. küçüklüğümden beri en sevdiğin oyunlar strateji/zeka kullanmak gereken oyunlar olmuştu. belki hepsini toplasak 500'ün üzerinde strateji ve zeka oyunu bitirmişimdir. ve şimdi şu yorumu girerken diyorum ki, town of salem gördüğüm en iyi zeka ve strateji oyunlarından biri.

    oyunda bir köyde herhangi bir kişi olarak başlıyorsunuz. köyde 2 grup ve nötr insanlar var. köylü grup, köydeki mafyaları bulup oylama yaparak linç etmeye çalışıyor. mafya ise tüm köylüleri kimliklerini ifşa etmeden öldürmeye çalışıyor. bunların yanında executioner, jester, survivor, serial killer gibi karakterler de var.

    * escort olup gece mafya olduğundan şüphelendiğiniz kişiyi ziyaret edebilir, gündüz de "bu adamı gece ziyaret ettim ve gece kimse mafya tarafından öldürülmedi. bu adam mafya." diyebilirsiniz. bu arada bir lookout o gece adamın evine gelip inceleme yapmıştır. sizi görmüşse hak verebilir, adamı darağacına götürürsünüz.
    * doktor olup her gece birini ziyarete gidersiniz, o kişi o gece saldırıya uğrasa da ölmez.
    * jailor olursanız insanları bir gecelik kodese atıp anonim olarak konuşma fırsatınız var. eğer birini kodese atarsanız o kişi o gece saldırıya uğrayamıyor, kendi işini yapamıyor. mafyayı kodese atıp "bu adam gece hapisteydi ve kimse ölmedi" diyebilirsiniz yani.

    oyun tamamen manipülasyon becerisi üzerine kurulu. 15 kişi olarak oyuna başlıyorsunuz ve kimse kimsenin ne olduğunu bilmiyor. gündüz rolünüzü açık açık söylerseniz de ya ölüyor ya da asılıyorsunuz. mafya olduğunuzu kabul etmek zaten intihar demek, köylü olduğunuzu söylerseniz de mafyanın hedefi haline gelirsiniz.

    ben daha çok nötr karakterlerden hoşlandım onların da bazılarının özellikleri şöyle:

    jester: tam bir şarlatan. bu adamın oyundaki yegane amacı linç edilmek. eğer kendini linç ettirmeyi başarırsa oyunu kazanıyor. üstüne üstlük, ruhu geceleyin köye bir daha gelip, kendini linç ettiren kişilerden birini öldürebiliyor.

    executioner: bu adamın amacı oyunun başında kendine hedef olarak gösterilen kişiyi öldürmek. bizzat öldürme yeteneği yok. bunu diğer köylüleri veya mafyayı manipüle ederek yapmalı. ayrıca jester'a dönüşebiliyor.

    serial killer: bu adam manyak. ne köylü ne de mafya ekibinden. oyundaki tek amacı herkesi öldürmek. geceleri mafya tarafından öldürülemiyor. öldürmenin tek yolu gündüz oylama yapıp adamı linç etmek. dolayısıyla iyi bir serial killer köyde fena terör estirebiliyor.

    survivor: en kötü karakter sanırım

mesaj gönder