1. herkesin yabancı dil öğrenme kanallarının aynı olmadığını düşünüyorum. Ben yabancı dilin işitsel öğrenilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ne de olsa 10 sene okulda ingilizce gören bizler hala yerine göre gramer'de bile zorlanıyoruz ki konuşma ve yazma konusunda hala tamamlayamadık o eksiklikleri. Her neyse uzun bir süre araştırmıştım çeşitli telefon uygulamaları mektup arkadaşlığı çoğu yeterli gelmedi bana. Bu yüzden bende işitsel olarak ses kayıtlarını araştırırken bir adam keşfetmiştim.
    İsmi Michel Thomas, web sitesi için tık. Adamın popüler her dilde -minimum 15 vardır- ses kaydı ve bununla birlikte paper sheetleri ya da kitapları var. Dinlerken takip edebiliyorsunuz görselde. yeni bir dil öğretirken bunu bize ingilizce anlatıyor olması bana göre iyi bir durum. Bir dili öğrenirken ingilizce üzerinden öğrenmek sizi zorlayacak gibi görünebilir ama Michel amcamız bizden c2 seviyesi bir ingilizce beklemiyor bunu anlamak için. Hatta bir yabancı dil öğrenirken bile ingilizceyi öğrenmiş olabilirsiniz bu sayede. En güzel kısmıda dilleri öğrenirken aksanlarını da doğru biçimde öğretiyor amcamız bize.Biraz araştırıp dvdlerini bulabilirsiniz hatta yardımcı olabilirim.

    Bir diğer nokta hep şöyle düşünüyorum dil öğrenmek konusunda; ana dilimizi öğrenirken dilbilgisiz iletişim halini bilinçsiz bir şekilde öğrenebiliyorsak her dili bu şekilde öğrenebiliriz. bu yüzden öğrenmek istediğiniz dile ait kitap, müzik, film ne varsa komple hayatınıza onları dahil edin, emin olun binlerce tl verilen kurslardan çok daha iyi şekilde öğreneceksiniz.

mesaj gönder