1. normal koşullarda oy vereceğin partiyi ince eleyip sık dokuman, ülken ve kendin için en yararlısı hangisi olucaksa onu seçmen gerekir. fakat bizim ülkede her durumda olduğu gibi bu da bu şekilde işlemiyor. nerde rant sahibi, nerde halkı sömürmeye çalışan, nerde göz boyayan ve bu şekilde insanları kandırmayı başaran parti varsa o kazanıyor.

    burda kimseyi yermek için söylemiyorum ama çağdaş ve akılcı düşünen biri yapılanları rahatlıkla görebilir. zaten oy verme yaşı da neden 18, aklı başında kendi kararlarını verebilecek yaşta birey kabul edildiği için. ama gel görelim toplumda aileden ne görülüyorsa sorgulamadan o kabul ediliyor. tanıdığım istisnalar var fakat geneli böyle. soruyorum neden bu partiye oy veriyorsun diye bilmem ailem ona oy veriyor diye cevap alıyorum. insan düşünüyor geleceğimiz kimlere emanet diye..

    toplum olarakta at gözlüğü taktığımız için genelde, hiçbir zaman yeniliklere açık değiliz. hep bir kuşkuyla yaklaşma durumu söz konusu. doğru bellediğimiz bizi uçuruma sürüklese bile imkansız o gözlerimizdeki perde kalkmıyor. o yüzden hala pişman olduklarını sanmıyorum.

mesaj gönder