• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.18)
çavdar tarlasında çocuklar - j.d. salinger
"modern zamanların başyapıtı" olarak değerlendirilen bu eser, "ahlâk dışı" ve "açık saçık" bulunduğundan abd'nin birçok tutucu bölgesinde uzun süre yasaklı kaldı. hâlâ bazı amerikan kütüphanelerinde yasaklı kalmasına rağmen, kitabın yasaklanması günümüzde ilginç bir hal almıştır: abd'de lise düzeyinde en çok yasaklanan kitap olmasına rağmen aynı zamanda en çok okutulan kitaptır.
kitap, anti-kahraman holden caulfield'ın okuldan atılmasıyla başlayan süreci holden'ın kendi ağzından anlatır. stylist.co.uk sitesi tarafından "en iyi ve en ironik 100 giriş cümlesi" listesinde romanın giriş cümlesi birinci sırada yer alırken "en iyi 101 kapanış cümlesi" listesinde on beşinci sırada yer aldı."
  1. lise yıllarımda okuduğum bir kitaptı. geçtiğimiz yıllarda, arkadaşlarım arasında ne kadar popüler olduğunu görmemle, kitaba dair hiçbir şey hatırlamadığımı fark etmem bir oldu. bu aralar fırsat bulup tekrar okudum, çok etkilenmedim.
    kitapta kendimi bulduğum cümle ise şu oldu: "oldukça cahilimdir, ama epey okurum." ya okuyup okuyup sonra unutmaktan; ya da büyük resme hakim olmayıp, okuduğum parçayı nereye yapıştıracağımı bilememekten. neyse, bu büyük resim meselesi başka bir yorumun konusu galiba.

mesaj gönder