1. kendini peygamber ilan etmiş taksicinin taksisine binmek.

    bir akşam okuldan çıkıp arkadaşıma gitmek için taksiye bindim. taksicilerle sohbet muhabbet etmeyi çok severim, şansıma da hep renkli kişilikler çıkar karşıma. abiyle de başladık sohbete, “bu okulda mı okuyosun”, “mezun olup da çalışmak için acele etme, özel sektör insanın ömrünü yer” derken başladı kendi hikayesini anlatmaya.

    abi inşaat işindeymiş. çok başarılıymış, çok hızlı yükselmiş. sonra arabistana göndermişler bunu müdür olarak. (buraya kadar heves ve ilgiyle dinliyorum, işinde çok başarılıyken kapitalizme lanet edip "keyif benim değil mi amınakoyim" diyerek taksicilik yapmaya başlamış süper bir insanın taksisine bindim galiba diye düşünüyorum) sonra muhabbetin gidişatıyla ben küçük dilimi yuttuğum için diyalog monoloğa dönüştü.

    adam "neyse abla sonra gittim arabistan’a, bu araplar beni çok kıskandı. dediğim gibi, çok başarılıydım çok hızlı yükseldim. oralarda hastalandım. ne doktorlar gezdim kimse çare bulamadı. oradaki doktorlar iyileştiremeyince türkiye’ye döndüm, buradakiler de bulamadı. ben çok okurum, (burda hala saf saf "kitap mı okuyomuş" diye düşünüyorum) yine okudum okudum, meğersem hazreti peygamberimize yaptıkları büyüden yapmış bana araplar (iç ses: has-sik-tir) okudum üfledim okudum üfledim geçti, iyileştim. ama bu araplar benim iyileştiğimi öğrendiklerinde orda kudurmuşlar, yine büyülediler beni. hocaları gezmeye başladım bu sefer temelli kurtulmak için. bi hocadan ders almaya başladım. bi gün hoca beni düğüne çağırdı gittim, aslında hepsi oyunmuş. hoca kızını da getirmiş düğüne, bize sihirli fanta içirdi büyüyle aşık olduk birbirimize (iç ses: ahsgdjhasgdjahsdg) (iç ses2: inşallah içimden güldüm) sonra evlendik. ama sonra karım beni kıskandığı için (tabii, ya neden olacağdı) boşandık. neyse o zaman bu zamandır 200 kadar evlenme teklifi aldım, ama hiçbirini kabul etmedim. (ortamlarda 200 dersin kim bilecek) ben de kendimi okumaya verdim artık. bak ben şu an kuranın üstüne el bassam amerikadaki birini gözümü kırpmadan öldürebilriim." dedi ya la.

    ya ağır şizofrene denk geldim, ya adamın biri benimle çok fena taşak geçti, ya da o gün sihirli fantayı fazla kaçırmışım, bilemiyorum altan.

mesaj gönder