1. bu yazının devamı olarak

    Seyir defteri 233.

    Bu aşamada bazı tanık olduğum durumları sizler için izah etmek isterim. Evet, “esig” ^:elektronik sigara^ sektörü yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada çok yeni bir sektör. Teknolojiler hala gelişme aşamasında. Her ürün için hemen arkasından “upgrade” ya da “expansion pack” gibi destekleyiciler çıkıyor. ^:Evet, video oyunu gibi^ son zamanlarda “esig” konusunda yapılan tıbbi araştırmalar da arttı. Kullanıcı sayısı ve kullanım süresi arttıkça “esig”in etkilerinin neler olduğu daha rahat görülebiliyor. Asıl raporlar bundan sonra ortaya çıkacak ve tahminimce daha doğru rakamlara sahip olacaklar. Ya da umarım öyle olur.

    Çevremde ve sanal alemde “esig” tecrübesini nasıl edineceğini soran birçok insanla karşılaştım. Gördüğüm kadarıyla “esig”e karşı bir önyargı oluşmuş durumda. Ve bu önyargı bir noktaya kadar da haklı sebeblere dayanıyor. Şimdi bu önyargılara beraberce bakalım ve önerilerimi sıralayayım:

    Soru 1: “Bu “esig” olayı çok karmaşık, içinde bin tane mekanizma var. Doğrudan alıp kullanabileceğim bişe yok mu?”

    - evet, bu konudaki serzenişlere çok rastladım ve yüzde yüz haklısınız. “esig” kullanımı hiç de pratik olmayan bir cihaz spektrumuna sahip. Fakat tekrar ediyorum, teknolojisi her gün gelişen bu sektör yeni ürünleri herkesin kullanabileceği hale getirmeye çalışıyor. Sigaranın kolay erişimi ve kullanımı bu anlamda baskın geliyor ve tercih sebebi oluyor. Son teknoloji ve kolay kullanımlık ürünler için bağlantılar vereceğim aşağıya.

    Soru 2: “Tamam, hasbelkader bir cihaz aldık, bunun içine sıvı bişe konuyomuş. Bu ne yaa?”

    - evet, bu da bir diğer serzeniş. Bunun sebebi de konuyu hiç bilmemek. Ve bunda da tamamen haklısınız. “esig” konusunda internet dışında bilgi alabileceğiniz pek bir yer yok. Gün geçtikçe korsan siteler de artıyor. Güvenilir bir yer bulmak gittikçe zorlaşacak. Bu konuda da tecrübe ettiğim bazı adresleri sizinle paylaşıcam aşağıda.

    Soru 3: “Sigarayla beraber içebilir miyim?”

    - bu da sıkça sorulan sorulardan biri. Sonuçta “esig” nikotin barındırıyor ve aynı anda sigara da içerseniz gereğinden fazla nikotine maruz kalabilirsiniz.

    Soru 4: “Peki, bu “esig”i alsam ve arada sırada içsem, arada sırada da sigara içsem. Nasıl olur?”

    - bu sorudaki temel sorun “esig”in kullanım amacının ne olduğuna karar verilmemiş olunması. Şahsen ben bir tür tedavi yöntemi olarak kullanmaktayım ve faydasını gördüm. Bu cihazın kullanımı öncesi iyi bir etüd edilmesi gerektiğini savunuyorum. Maksadınızın ne olduğu çok önemli. Sigaradan kurtulmak için kullanacaksanız ne ala. Sigaranın yanında arada sırada içmek için alacaksanız buna değmez. Zaten yeterince karmaşık bir cihaz. (Bknz: Soru 1)

    Öncelikle, “esig” dünyasına girmek isteyenler için bir tavsiyem var: öğrenin! Kullanacağınız cihaz, likit vs. ne olduğunu, nasıl çalıştığını, ne kadar güvenilir olduğunu, nerelerden temin edildiğini öğrenin. Sorun, tartışın, deneyin. Denemekten zarar gelmiyor. Ben denedim. Önemli olan uzun süreli kullanım. Uzun süre kullanmadan önce test edin.

    “esig” konusunda yerli kaynak bulmak neredeyse mümkün değil; orijinal kaynaklardan bazılarını ve en güvenilir yerli kaynakları aşağıda sıralıyorum:

    “Nedir, ne değildir” konularında en ikna edici ve sade anlatım; vaping360

    Bilinen tek yerli site, çok geniş bir kullanım ağı var, neredeyse her konuda bilgiye ulaşabilirsiniz. Dikkatli olun yine de! esigara

    Alışveriş sitesi, gümrük problemleri olabilir. Fatura tutarınıza dikkat edin. fasttech

    Likit alışverişiniz için ideal bir site, güvenilir, Amerikan. zamplebox

    Bu sektörde birbirinden farklı onlarca marka var ve hepsinin birbirine göre farklı özellikleri var. Kiminin bataryası kiminin tankı. Ben size son model ve kolay kullanımlık bir ürün tavsiye ediyorum. Bugün başlamak isteyenler için ideal ürün. Yarın başka ürünler çıkabilir. Belli olmaz.

    joyetech Ego aio

    Her türlü sorunuz için mesaj kutum açıktır. Bol dumanlar.

mesaj gönder