1. öldürmeseydi ölecek olan çilem'e verilmiş "iyi halden ötürü" 15 yıl hapis cezası. bu ülkede çark erkekler tarafından dönüyor. ve adalet eril bir sistem etrafında. sanmıyorum çiğdem yerine kocası olsaydı o kadar yıl hapis vereceklerini. çünkü kadın tahrik eder, çünkü kadın yemek yapmaz hak eder, çünkü kadın bu soktuğumun ülkesinde zerre kadar değere, hakka sahip değil. hiç umutlu değildim bugün için. çünkü devletin istediği kadının güçsüzlüğü, kadının silikliği. "kız kardeşlerim, kirpikleriniz yere düşmesin" diyen bir kadının 15 yıl hapis yatması içime oturuyor, yediremiyorum bunu.

    o zaman bırakıp ölse miydi? o tehditlerle psikolojisi çöküp öyle mi yaşasaydı? ha işinize gelince ceza kanunu böyle diyor demeyi biliyorsunuz. bu ülkede her şey adaletli ya, anayasaya her şey uygun ya hani. adam tecavüz ediyor ama kravat taktığı için cezası über seviye indiriliyor. ya da kadın yollu oluyor.

    türkiye'de adaletin ucu erkek temeline dayanıyor. zira çilem beraat etmiş olsaydı, kadınlar güç kazanmış olacaktı. akp zihniyeti bunu ister mi? asla. kendi emellerinize alet ettiğiniz kadın haklarını çiğnemekten çekin elinizi artık!

    üzülüyorum, her kadın bu zihniyete ses çıkarsın ki güçlenelim. adaletten bir şey ummuyorum. adaletin kendisini devlet sağlayamıyorsa halk buna gözünü kapamasın artık.

mesaj gönder