• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.81)
the fall - tarsem singh
video klip ve reklamların usta yönetmeni singh bu kez, sakat bir adam ile küçük bir kızın hastanede yaşadıkları olağandışı aşk hikâyesi ile karşımızda. adam ve kız kendi aralarında, intikam peşindeki beş kahraman hakkında bir masal uydururlar: maskeli bir kabadayı, afrikalı kaçak bir köle, hintli bir mistik, italyan bir anarşist ve bir doğabilimci, ıssız bir adaya sürgün edilmişlerdir. düşüş, akıl almaz sahnelerin rengârenk canlandırma planlarıyla harmanlandığı son dönem filmler arasında, izleyiciyi görselliğiyle yakalayacak, akıllardan kolay silinmeyecek bir yapıt.
  1. film hakkında yorumlarım biraz öznel olacak,çünkü bu film,rahatlıkla söyleyebilirim ki izlediğim en iyi filmdi.öznel dememin sebebiyse,bazı sanat eserleri sadece onu oluşturan teknikle açıklanamaz ya,hani bazı şarkılar ne kadar vasat olsa da,sizin içinizde bir tele dokunur da en sevdiğiniz şarkı olur,aslında şarkıyı değil size hissettirdiklerini seversiniz ya,bu film de biraz öyle benim için.


    bu konuda filmin senaryosuna,çekim tekniklerine ya da müziklerine bir eleştiri yaptığım düşünülmesin,bence hepsi gayet başarılı,ama bunların hepsinde bu filmden çok çok iyi olan filmler var.ama benim için sadece bu filmde olan,bana sadece bu filmin hissettirebildiği şeyler var ki,bunu da sinema teknikleriyle yapmanız imkansız.bunun bir formülü de yok,ne kadar iyi yönetmen olduğunuza falan bakmıyor iş.sinemayı güzel yapan da bu bence,böyle filmlerin olması,sizi kendi dünyasına çeken,size bir şeyler hissettirebilen.


    son olarak,gugli gugli gugli..

mesaj gönder