1. kişilerin otobüs çileleri için, yardımcı olacak hususlar;

    1-) en doğru firmayı seçmek. biletinizi almadan önce, otobüs firmalarının hangi olaylara karıştığını bilin. sonra üzerinize şeyapmasınlar.
    2-) gideceğiniz yer istanbul ise ve köprüden geçecekseniz, 00:00 ile en geç, 06:30 arasında orada olacağınızı hesaplamayı unutmayın.
    3-) ve bilet almaya gittiniz, (meşrebine göre internet üzerinden de alınabilir) gidip salak gibi en arkayı almayın, dönüşlerde başınız döner 90 derecelik açıyla mideniz de bulanıyorsa kusarsınız.
    4-) uzun boylu iseniz, en önü alın, rahat edin. tekerlek üstü almayın, taşlı tarla minibüsüne binmediniz.
    5-) otobüse binmeden önce, içeride zırlayan bir bebe'ye, yanınızda oturan çenesi düşük bir vatandaşa denk gelmemek için allaha dua edin.
    6-)velev ki, çok konuşan biri yanınıza oturdu, göz göze mi geldiniz? bravo şerafettin'in kamışını yediniz. bunların dürten cinsine de denk gelirseniz, allah yardımcınız olsun. hemen kulaklığınızı takın bakmayın.
    7-) bir kadınsanız, (artık ortam bozuldu kadın erkek fark etmiyor) meyve sularına kolaya uyku ilacı koyulmasının sadece filmlerde olduğunu düşünmeyin. karşıdan çarpmalara, omuz atmalara, tokatçılara dikkat edin.
    8-) yolculuğunuz 8 saat ve üzeri ise vücudunuz davul gibi şişeceğinden, dar kıyafetler giymeyin.
    9-) otobüste gelişen her olaya atlamayın. içinizden sövün.
    10-) öğrenci iseniz, gidip bir bilete 70 lira para vermeyin. otogara gidin şöföre 30 lira uzatın muavin koltuğunda seyehat edin.
    11-) yanınıza yastık alın, kitap alın, flash belleğinizi film ve müzik ile doldurun.
    12-) hiçbir otobüs, saatinde varmaz. trafiği de hesaba katın. kitap okuyacaksanız, otobüste okuma lambaları olduğunu unutmayın. muavinden su, çay, ikram istemekten çekinmeyin.
    13-) ben yolda acıkırım diyorsanız, yanınıza bisküvi tarzı kuru yiyecekler alın. çantaya kıymalı su böreği koymayın.
    14-) şöförü hata yaptığında eleştirmekten çekinmeyin. canınız herşeyden değerlidir.
    15-) otobüsün, dağın başında durup yolcu almasına karşı sakin olun. hemen yaygara çıkarmayın. gelen insanlara da ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapmayın.
    16-) yazın seyehat ediyorsanız, hafif giyinin ama yanınıza şal veya bir uzun kollu alın. klimadan üşüyebilirsiniz.
    17-) kışın seyehat ediyorsanız işin bokunu çıkarmayın. montla gelmeyin, onu çıkarmanız en fazla 1 saat sürecektir. içeri sıcaktır.
    18-) önünüzdeki televizyon kırıksa orada mal gibi oturmayın, boş koltuklara geçin.!
    19-) yanınıza bir çanta almak akıllıcadır, içine ıslak mendil, peçete, bardak, ve bilimum oyalanacağınız gereçleri koyun.
    20-) çantanızı yanınızdan ayırmayın, kıymetli eşyalarınızın çalınma riskine karşı dikkatli olun.
    21-) molalarda, hemen lavaboya gitmeyin. yarım saat süreniz var, hemen tekrar gelebilir, perişan olmayın. molada içeceğiniz bir çay normalin en az 3 katı olduğu için, hava atayım diye kazıklanmayın. çok acıkırsanız bir yerde 10 liraya bir yemek yiyin.
    22-) molada, otobüsünüzden uzaklaşmayın. bir gözünüz hep orada olsun. kaçırırsanız nanayı yersiniz.
    23-) ineceğiniz yeri bilin, muavine neredeyiz sorunu sormaktan çekinmeyin. indiğiniz yerde sizi çarşıya kadar bırakacak otobüs firmalarının servislerini kullanın. otogardaki yankesicilere dikkat edin.
    ve siz siz olun, anomali değilseniz otobüse binmeyin.

mesaj gönder