1. #1 age of empires 2: the conquerors
    #2 street fighter 2: the world warrior
    #3 half life 2
    #4 starcraft
    #5 world of warcraft
    #6 nba 2k11
    #7 the sims
    #8 need for speed 2 & need for speed 4 high stakes
    #9 tom clancy's the division
    #10 driver 3

    -- bonus bilgi --
    #1 aoe serisi
    microsoft'un en mükemmel işlerinden birisidir. 1998 yılında cross bağlantılı intranet ile başlayan maceramın, serinin 3. oyunu olan the conquerors ile zirveye çıkması ile tamamlandı. peşinden mythology, 3 ve diğer oyunlar gelse de bir conquerors olmadı. ölmeden önce oynanması gereken oyunlardandır.

    #2 street fighters
    video oyunlarıyla tanış olanların öyle yada böyle, ucundan kıyısından zehrini aldığı bir oyun. singleplayer olarak pek keyifli olmasa da, player 2'yi dövmek çok haz vericiydi. ^:swh^

    #3 half-life
    tanıştığım ilk 3d olarak directx ve opengl destekli proje. beta sürümünden itibaren oynamayı sürdürdüğüm 1999 yapımı ilk oyuna nazaran, singleplayer için güzel işler çıkartılmış keyifli bir valve yazılım oyunu. bu ekipte microsoft menşeili.

    #4 starcraft
    blizzard firmasından aldığım en ağır zehirlerdendir. askeri-bilim kurgu temalı, sizi sürekli "daha fazla" felsefesine sokan, uçsuz bucaksız bir oyun serisi. kendi stratejilerinize karşı bilgisayarın vereceği zor kararlar işinizi zorlaştırıyor. sanırım en gelişmiş yapay zeka oyuncu bu oyun ile gelmişti. üstüne yenileri de gelmiştir ama halâ ilk 3te yerini koruyordur eminim.

    #5 world of warcraft
    geçenlerde gördüm, filmini yapmışlar. şu vikings'te oynayan herif başrolmüş. oyuna gelmek gerekirse; blizzard'ın dünyaya yaptığı en büyük kötülük bence. ve ilk kez bir oyunun paralı olması gerektiğini anlamama neden olan oyun. işi ciddiye alıp gece gündüz oynamak ayrı, o dünyaya girmek ayrı bir şey. öte yandan gerçekten önem ve sevgi varsa bunu göstermek adına, teknik altyapısını da korumak için para vermek gerekir. işte bu oyun, bir çağın, kültürün öncüsüdür. belki de bende en çok iz bırakan oyunlardandır.

    #6 2k sports: nba
    2k firmasını bir çok sebepten takip ederdim. peşinden cryengine'e geçtiklerini duyunca çok mutlu oldum derken bir basketbol sever olarak müthiş bir oyunla tanışmış oldum. 2009-2016 yılları arasında her serisini oynadığım ve keyifli geçen bir oyun. konsol oyunculuğu konusunda şüphelerimi gideren ilk oyundur 2011. şimdilerde xbox one'da 2k16'sını oynuyorum vakit falan kalırsa. basketbol severler için idealdir. efsanedir.

    #7 the sims
    maxis ve ea games'in ilk meyvesi sanırım. 2000 yılıydı. celeron işlemcili bilgisayarın nasıl bu denli güçlü grafikleri dar boğaz yapmadan çalıştırdığını mı düşünmeliydim yoksa fantastik 3 katlı evler yapıp, bir sürü sim oluşturup, sürekli yeni baştan mı başlamalıydım. bir sürü fantastik mod yaptılar, çok tuttu bu. diğerleri sadece françayzingi ilerletmekti.

    #8 nfs
    bana hız gerek, hız gerek. arabalara ve hıza karşı tutkusu olunca insanın, bunu dijital dünyada görme isteği de başka oluyor. bununla ilgili bir anı var. gencin birisi babasının rekoruyla karşılaşmış oyunda. nfs serisinde hayalet sürücü olayı vardı. haritanın en iyi süresine sahip oyunu bellekte kaydedip geçtiği yolları, yaptığı her şeyi kayıt altında tutuyordu. işte bu arkadaş yıllar sonra babasının rekorunu keşfedince vefat eden babasıyla oyunu oynamak için sürekli hayalet sürücü ile oynuyordu. nitekim nfs serisi, orjinal olarak edindiğim ilk oyun serisiydi. ikinci oyunun mor bir cdsi vardı. dördüncü oyunda ise en sevdiğim bmwler vardı. böyleydi. şimdilerde filmi var sanırım.

    #9 division
    bunun hikayesini farklı şekilde lise yıllarımda yazmıştım. yaklaşık 90 sayfalık bir roman. e türk olunca hikaye istanbulda geçiyordu. para ile yayılmıyordu virüsüm ama konsept aynıydı. bu da konsolda harika oynanan oyunlardan. tek sıkıntısı pc background'ına sahip oyuncular için aiming ızdırap verici olabilir.

    #10 driv3r
    ah güzel istanbul. bu oyunda open-world bir yere kadar ama, istanbul olmasa hiç sevemezdim. sayesinde bilgisayar oyunları yapıp yarışmalara girdiğim oyun. hiçbir zaman bu kadar stabil oyunlar yapamadım ama galata kulesi, köprüsü. boğaz köprüsü. sultanahmet. taksim. moda. kadıköy. saraçoğlu. güzel şeyler yaptım tabi.
    ilgaz

mesaj gönder