• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
game of thrones
game of thrones george r.r. martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir hbo dizisi. yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. ihanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden kadim duvara kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'demir taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.
  1. 6. sezon 8.bölüm
    !---- spoiler ----!

    brienne'in lafını dinlemeyen blackfish kuzeyde çok işe yarayacağına rağmen kendini feda etti. edmure tully'i suçlamıyorum adamın hiç görmediği evladını tehdit etti kingslayer hangimiz olsak o kaleyi verirdik.(blackfish hariç) zaten jaimie'nin cersei için kimleri feda ettiğini biliyoruz. üstelik çocuklardan nefret mi ediyor nedir her seferinde aynı şey. bran'i kuleden itmesi, oğlunun cesedinin yanında seks yapması buna örnek. bu adamın çocuklarla bir sorunu olduğunu düşünüyorum. son olarak edmure'un oğlunu tehditi benim için bardağı taşırdı. ( kaleyi almasaydı dediğini yapardı) ramsay'dan daha yakışıklı eli yüzü düzgün kibar olduğundan jaimie insanların sempatisini kazandı. aslında bir çocuğu katledecek kadar zalimler. catelyn starkla olan bağında dolayı bir dönem gözüme iyi görünmiştü tabi onunda bu bölüm neden catelyn'den etkilendiğini gördük. adamın dünyası cersei üzerine kurulmuş. fakat cersei'in sonunu getirecek kişide jaimie olacaktır. kehanetteki little brother tyrion değil. zira bu gidişle tyrion'u biraz zor görürüz westerosta.

    khaleesi gelince oh be sonunda yetişti sultanımız diye el çırptım. köle sahipleriyle olan anlaşma fazla iyi gidiyordu. bir yerde patlayacaktı bu evrende hiçbir anlaşmanın sorunsuz gittiğini görmedik. sezon finalinden önce olması iyi oldu. iki bölüm bunlarla uğraşırlar. hatta bi dahaki bölüm yara yardıma gelir sonra beraber ver elini westeros khaleesi. yalnız drogon salakmıdır nedir bıraktı dany'i gitti. oğlum git o gemileri yak uzaklara ne diye uçuyorsun. diğer ejderhaları da salın bütün probleminiz bes dakikada biter bak diyorum size. ama yok illa asi drogon alıp başını gidicek.

    tommen bundan sonra trial by combat olmayacak dediğinde cersei'nin bakışı içimi ürpertti resmen. seni doğuracağıma taş doğursaydım dedi gözleriyle. hiç şüphesiz cersei'nin en hayırsız evladı tommen'dir. joffrey deliydi, psikopattı ama anasına dokunan elleri kırardı. high septon'un başını mızraklara geçirip üzerine bir de şarkılar yazdırırdı. yinede böyle olmazdı.
    westeros'un bu kral bozuntularından çektiği nedir. robert desen tembel, joffreyi zaten hepimiz zır deli bilirdik, tommen desen olmuş din tüccarının eline kukla. birde yok dinle krallık bir arada yürür. biri olmadan diğeri olmaz diye daha yeni öğrendiği kelimelerle vaaz veriyor millete. daha geçen bölüm karım benle cinsel ilişkiye girmiyor sayın high septon ne yapmalıyım diye vızıklıyordu. sanırım hiçbir kraldan bu kadar tiksinmemiştim. tez vakit kellesi vurula. cersei tarafından öldürülürse üzülmeyeceğim.
    arya'nın sahnesi baya iyi değilmiydi. izlerken ha öldü ha ölücek valla kaşlar saçlar aynı ned stark derken o mumu üfledi ya. tamam dedim. arya bu işi alır. arya'yı braavosta öğrendikleri değil, syrio forel'den öğrendikleri kurtardı işte bu yüzden asla hiç kimse olamayacak kadar değerli bir geçmişe sahip.

    ''finally, a girl is no one.''
    ''a girl is arya stark of winterfell. and i am going home.''

    alkışlayıp stark bayrağımı asmayı bir borç bilirim.


    !---- spoiler ----!

mesaj gönder