1. yapilan aciklamalar en az secim gecesi trafolara kedi girmesi hikayesi kadar sacmadir. e ona inanan bu ariza muhabbetine de inanir; ki bu da hasmetlimiz ve surekasina yeter. inanmayanlar zaten darbeci paralel capulcu lobi vs.

    isin asli su an net degil ancak iki ihtimal soz konusu:
    1- son gelismelerden sonra iran'in daha once de yaptigi gibi gozdagi vermek icin gaz vanalarini kapatmasi. yalniz bu sefer belki zamanlamadan kaynakli belki de planlama hatasindan dolayi -ongorulemeyen- zincirleme bir reaksiyon meydana geldi ve etki bu denli buyuk oldu. bu kisimda aciklanan teknik aksakliklar dogru olabilir. ancak bir kablo koptu diye olmaz o is. acikcasi iran'in vur deyince oldurmus olmasi durumu soz konusu olabilir.
    2- bir kac gun once hollanda'da da benzer bir drum olmustu ve 4-5 saat kadar amsterdam ve civarda elektrik gitmisti. bir sure izleyip gormek lazim benzer 'ariza'lar baska hangi ulkelerde vuku bulacak. demem o ki, daha once haberleri yapilan siber saldirilari da ihtimal dahilinde degerlendirmek gerek.

    belki tamamen farkli bir sebeptir ama kesinlikle resmi aciklamalarda ifade edilen/edilecek olan sebep olmayacagini herkesin bilmesi gerekir. su anda kablo kopmasi deniyor ama bunu terore baglayip secim malzemesi olarak da kullanabilirler, nukleer santral icin sitmayi gosterip olume razi etme calismasi olarak da...

    ve pek dabii: biri istifa mi dedi?

mesaj gönder