1. 1993 yılında persian bold ve rosa palumbo adlı atların yavrusu olarak doğan safkan ingiliz tayıdır. sahibi yarış camiasının önemli yetiştiricilerinden olan özdemir atman'dır.

    24.06.1995 tarihinde koşu hayatına başlamış ve 3 yaşlı safkan ingilizlerin yarıştığı gazi koşusuna kadar katıldığı 11 koşunun tamamında birinci gelmiştir. 23.06.2006 tarihinde koşulan 70. gazi koşusunu 2'26''22’lik dereceyle jokeyi (bkz: halis karataş) ile kazanmıştır. elde ettiği derece gazi koşusu rekorudur.

    1995-1998 yılları arasında katıldığı ve kariyerinin tamamını oluşturan toplam 30 yarışın 21’inde birinci gelmiştir. 4 yarış hariç olmak üzere tüm koşulara jokey halis karataş ile katılmıştır. antremanlarda dahi üzerine halis karataş’tan başkasını bindirmediği rivayet edilmektedir.

    dönemin yarış severleri tarafından, halis karataş’ın da binmesi dolayısıyla, kuponlara gözü kapalı tek yazılmış ve gazi koşusu performansı bold pilot’u efsane statüsüne sokmuştur. ali kayakıt’ın en dış kulvardan bold pilot geliyor anonsu ise hala yarış severlerin kulaklarında tatlı bir ninni gibidir.

mesaj gönder