• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
game of thrones
game of thrones george r.r. martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir hbo dizisi. yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. ihanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden kadim duvara kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'demir taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.
  1. 6. sezon 9.bölüm

    !---- spoiler ----!

    Khaleesi - Tyrion konuşması çok iyi oldu. Arada sırada babasının kim olduğunu hatırlaması gerekiyor Dany'nin. Onun dışında hiçbir kusuru yok gözümde. Mutlu mesut yaşasın isterim ama nerde.

    Bu sezon Tyrion'un repliklerini sahnelerini çok kırptılar. Çok üzdüler beni senaristler. Halbuki Tyrion comic relief'i yarattığı için onu izlerken bir nebze olsun rahatlıyorduk. Gerginliğimizi alıyordu adam. Neyseki bu bölüm azda olsa vardı.

    Greyworm'un yavaş yavaş kölelikten çıkıp kendi kişiliğine büründüğünü izledik bu sezon. Canım çok tatlı şaka yapmasını bile öğrendi.

    Yalnız masterlarla olan buluşma çok güzel ayarlanmış kuşatmanın uzatılmadan bitmesi fevkaladenin fevkinde oldu. Çünkü o kadar ejderhayla ninemde orayı çok kan dökülmeden kurtarırdı. Masterlara verilen ayar iyi olmuş ama o sahnede düşük rütbeli, asil olmayan adamın yaşayacağı çok belliydi.

    Drogon'un diğer ejderhalara liderliğini, gemileri yakmasını keyifle izledik. Bundan sonra masterlar salak gibi 3 ejderhası olan lidere saldırmaya kalkmazlar herhalde. Gerçekten insan bazen hayret ediyor.

    Khaleesi resmen kızardı Yara'nın attığı zarfa. Yara'da çok klas bir şekilde istemem yan cebime koy dedi. Bir göz kırpmadığı kaldı. Ortak noktalarımıza bak çok benziyoruz biz aslında konuşmaları ilk buluşma muhabbetleri gibiydi. Buraya yazıyorum Daario yakında sepet havası.

    Gelelim Battle of Bastards'a. İzlediğim en güzel savaş sahnesiydi ya. Ramsay reis, psikopat falan ama adam savaş taktiği biliyor. Kendi adamlarına ok attırmasına çok şaşırdılar bizimkiler, salak gibi Sansa'yı insan yerine koymayıp dinlemedikleri için çok adam kaybettiler.

    Jon'un tek başına orduya girişmesi çok saçmaydı. Bir yandan Melissandre'ye öldürme beni diyorsun öteki yandan savaş biterse savaşa sürüklediğin adamların hali, Sansa'nın hali ne olucak diye düşünmeden kendini ölüme atıyorsun. Evet rickon'un ölümü çok yaraladı ama dediğimiz gibi GOT evreninini Sansa Stark gibi izlemek lazım. Rickon her türlü ölecekti. Onu kurtarmanın hiçbir yolu yoktu.

    Sansa'nın Littlefinger'dan yardım istemesi gerçekten yerinde bir hareketti. Kadın orda kendi onurunu yerlere atıp hayatta kalmak için elinden geleni yaptı. Keşke Sansa kılıç kullanmaktan anlasaydı ve Ramsay'i bir güzel doğrasaydı. Yine de ölümünden çok derin haz aldım. Littlefinger şişede durduğu gibi durmayacağı için bakalım hangi fantastik talepleriyle Sansa'ya gelicek. Bir öpücükle o iş bitmez.

    Wildlinglerin geri basmasına ben çok içerledim. Özellikle de Tormund reise sözüm. Sana hiç yakışmadı verdiğin sözden geri dönmek. Winterfell'i aldıktan sonra seni lord yapıp Brienne ile kafamda evermiştim. Biz güneyliler gibi değiliz diyordun Boltonlar bile kaçmadı yahu üstelike kendi lordlarından ok yemelerine rağmen. Siz bir güzel Jon'u ezdiniz, adam haşat oldu. Bundan sonra wildlinglere güvenmiyorum. Benim gözümde sıfıra düştüler.

    Jon ölü asker tepesini aşıpta Ramsey'e koşarken buraya yazmak istemediğim şekilde bol küfürlü tezahürat yaptım. Ramsey'in malum yerlerini koparıp Winterfell'de sallandırsın istedim ama karakteri gereği işkence yapamaz jon snow. Sansa'nın işkenceyi yapması ve Ramsey'i köpekler yerken izlemesi aslında bir parça olsun Ramseyleştiğini gösteriyor. Bundan sonra Sansa kimseye acımaz. Hatta Littlefinger ölürse bir gün şayet, bu Sansa'nın ellerinden olur.

    Bu bölüm tek kelime özetle efsaneydi. Çünkü en sevdiğim karakterleri izlediğim bir bölümdü. Dany, Jon, Tyrion, Sansa, Yara

    O değilde şunu bir arkadaşımda gördüm paylaşmazsam ölürüm. as bayrağı as

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder