1. bu mükemmel devlet arzusu da nereden çıktı? ne istediğinizin farkında mısınız? bütün işlevlerini çok iyi yerine getiren, gözünden hiç bir şey kaçmayan devlete/rejime ne diyorduk?

    evet, devlet bilemesin kimin nerede eylem yapacağını, her şeyin istihbaratını alamasın, kendisine karşı çıkan her siyasi oluşuma terörist yaftası asamasın, listeler hazırlayamasın, her yafta astığına karşı önlem alamasın, über güvenlikli full kontrollu kamu binaları olamasın. mümkünse bunlar en güzel bişey.

    insanların, grupların ideolojik emelleri doğrultusunda örgütlenebilmesi, sonuç alıcı eylemler yapabilmesi, toplumsal muhalefetin çeşitli unsurları karşısında devletin zaaf göstermesi, acze düşmesi de çok iyidir, aksi takdirde faşizmin mükemmel bir formuna ulaşmış olurduk.

    mevcut düzendekiler haricinde bir devlet yok ki zaten. yapısı ve işlevi belirsiz bir şeyden, bir soyutlamadan, bir imgeden bahsetmiyoruz. hükümet, emniyet teşkilatı, meclis, mahkemeler, cezaevleri, silahlı kuvvetler ile somutlanan devlete ilişkin tartışma elbette sınıf egemenliği/mücadelesi ile ilişkisi görmezden gelinerek yapılamaz.^:eyyorlamam şimdilik bu kadar, buradan devam etmemizi umuyorum.
    ^
    mutlu

mesaj gönder