• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
game of thrones
game of thrones george r.r. martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir hbo dizisi. yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. ihanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden kadim duvara kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'demir taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.
  1. 6.sezon 10.bölüm bütün isteklerimin gerçekleştiği ilk bölüm olarak dizi tarihime geçmiştir.
    !---- spoiler ----!

    öncelikle sevgili cersei ellerin dert görmesin kraliçem, din soytarısı ve saz arkadaşlarını bir güzel tarihe gömmüştür. arada margaery ve loras 'a üzülmedim desem yalan olur. özelliklede margaery bir şekilde kurtulur geri döner diye düşünüyordum. oyunu farketmesi ve kaçmaya çabalaması dahada dramatize etmiş durumu.

    tommen tacını bırakmaya içeri gidince he dedim intihar edicek şimdi. atlayınca gerçekten çok mutlu oldum. çocukta westeros'un wsini yöneticek kafa yoktu zaten. cersei'nin oğlunu yalnız bırakması aslında herşeyi göze alarak bu plana giriştiğini gösteriyor. düştüğünü gördüğünde hiç yıkılmaması joffrey ve myrcella'nın ölümüyle kıyaslanamaz. babasına bile daha çok kederlenmişti. tabi kadın da ne yapsın. lannisterlar patır patır dökülüyor. gendry'nin bir sonraki sezon çıkıp tahtta hak ilan etmesi gerekiyor.

    gelelim varys'e o kadar korktum ki başına bir şey gelicek diye. neyseki kazasız belasız ittifaklarını kurdu geri döndü. ellaria ve sand snakes ve olenna'da bizimle hadi bakalım. zaman targaryen- stark zamanıdır.

    starklara geçmeden önce, samwelle gelmek isterim. adam resmen iş başvurusu yapıyormuş gibi kıvrandı, kem küm etti. bir ara sandım ki senin lord commander öldü diye geri göndericekler sam'i. o ne kütüphaneydi öyle. bende maester olmak istiyorum nereye başvuruyorsak söyleyin.

    gama of thrones evreninde o kadar çok seksizm dönüyor ki kadınlara karşı, sinirleniyorum her seferinde. neyseki bu sezon kadınlar çok aktif durumdalar yoksa gerçekten o evrende yaşanmaz. içimi rahatlatttığınız patriarchy'e diz çöktürdüğünüz için teşekkürler kızlar.

    frey'lerde bir an sandım jamie size ihtiyacımız yok diyerek hepsini öldürecekler. tabiki de kendisinde öyle bir yürek olmadığından iş arya'ya kaldı.walder'ın oğullarını pişirmesi çok harika bir intikam değil miydi.

    yalnız hatırlarsak melissandre arya'a onun gözlerine baktığında öldüreceği kişinin gözlerini gördüğünü söyledi. kahverengi, yeşil ve mavi. tahminimce mavi olan walder frey, kahverengi gregor clegane, yeşil ise cersei. zaten listede çok kişi kalmamıştı. melisandre tekrar görüşeceğiz demişti. jon snow tarafından kovulan melissandre ile arya'nın yolları yakın zamanda kesişecek. bence arya intikamını almadan winterfell'e dönmez. zaten orda yapamaz artık. ben arya'nın ileride şovalye olacağını düşünüyorum tabi ölmez sağ kalırsa.

    jon ve sansa'nın kardeşliği çok tatlı değil miydi? ikiside sen yönet diye birbirlerine pasladılar kuzey'i. açıkçası geçen bölümden sonra sansa'nın atlayacağını düşünmüştüm ama sansa artık çok değişti, kraliçe olmak isteyen kız yok ortada. baelish'in teklifi zaten belliydi ama ıron throne sana kalmaz bebeğim. dany geliyor. he sansa yerine dany ile evlenirse orası ayrı ama jon dururken dany'nin başkasıyla ittifak yapacağını düşünmüyorum. gelecek sezon jaimie cersei'i öldürürse veya bir şekilde yalnız kalırsa dany ile evlenen o olabilir mi? yine de babasını öldüren adama yanaşmaz diye düşünüyorum dany için. ayrıca tyrion sayesinde lannisterlar jaimie ile beraber cersei öldükten sonra targaryenlere destek çıkar.
    r+l=j teoriside doğru çıktığına göre ateş ve buz geliyor.

    lady mormont'un atarından sonra jon'un white wolf, the king in the north diye çağırılmasında artık nasıl gaza geldiysem bende bağırıp alkış falan tuttum.

    daario'nun dany'i sevdiğini hiç sanmıyorum. orda büyük bir oyun var kokusunun ne zaman çıkacağını merak etmekteyim.

    yalnıız tyrelller, boltonlar, freyler,baratheonların kökü kurudu biz starklar gidiyor derken. demekki neymiş bu evrende en az 6 çocuk yapıcan ki hanen kurumasın.

    jon'un bir an önce targaryen ilan edilmesini istiyorum.

    grrm sezon finalinde ağlayacaksınız diye dalga geçmişti. böyle finale can kurban reis.

    edit: jon küçükken sarışınmış yaw.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder