1. türkiye'de futbol enteresan. memlekette futbolla yatıp futbolla kalkan bir dolu insan var. sadece futbol üstüne yayınlanan saymadım ama 10 küsür gazete dergi vardır. önemli maçların gecesinde en büyük gazeteler basıma girmeden önce maç sonucunu beklerler. en çok izlenen kanallarda saatlerce futbol konuşulur. açlıkta ağzı kokan insanların eli maç bileti alırken titremez. biletler de ucuz değildir. maçtan sonra iki gün sesleri kısık dolaşırlar. yabancı hocalara, isim yapmış oyunculara küçük servetler heba edilir. en deneyimli çalıştırıcılar gelir gider, vs...

    tüm bunlara rağmen, ortada dönen para çoğu başarılı ülkenin 10 katı kadar falan iken, bu ülkenin futbolundan hala bi cacık olmaz, hala başarılı olmak için başka takımların başarısızlığından medet umulur, hala saman alevi gibi tek tük başarılar yıllarca konuşulur.

    bu niye böyle? yani bu eşyanın tabiatına aykırı. bunu tembellikle, salaklıkla, bilgisizlikle açıklamak mümkün değil bence. bu kadar paranın döndüğü bir endüstrinin hala bu seviyede olması için bunu özellikle yapmak lazım. başarısızlık birilerinin işine mi geliyor nedir acaba?

mesaj gönder