1. Çingeneler, aslen Kuzey Hindistan kökenli olup günümüzde ağırlıklı olarak Avrupa'da yaşayan göçebe bir halk. Türkçede Roman sözcüğü de sıklıkla Çingene anlamında kullanılır. ingilizce de ise Gypsy olarak geçer.

    Çingene sözcüğü bir teoriye göre Eski Türkçe yoksul mânasina gelen çıgan sözcüğünden gelir. Zamanla sözcüğün Farsça formu olan çingane Türkiye Türkçe sinde benimsenmiştir.
    kaynak

    filmlerde genelde komik bir şekilde işlenseler de gerçek hayatta tam bir hırsızlardır. hiç kimseyi etnik kökenine göre ayırmayı sevmem. ama gerçekten kendileri tam anlamıyla hırsızdırlar. belki bu yorum hakaret nedeniyle silinir lakin bu gerçeği değiştirmeyecektir.

    okuduğum okul tam anlamıyla bir çingene yuvası idi. okula giderken çingeleri dün gecenin hasılatını sayarken görürdüm. kendileri demir kapılardan araba teyiplerine, bakkaldan yiyecek tuhafiyeden patik gibi aklınıza gelen herşeyi çalabilirler. etekleri bir zekanın ürünü gibidir. eteklerine bir televizyon bile sokabilirler. esnaflar artık kendilerinden korunmak için biber gazı, elektro şok gibi cihazlar edinmişler.

    bugün yolda gördüm kendilerini. bir tuhafiyeye giriyorlardı. kadının yüzündeki korkuyu tarif edemem. birşeyleri çalsalar bile birşey diyeceğini sanmıyorum kadının. en az 5 kişi halinde dolaşıyorlar. 10-15 liralık bir ürün için canından bile olabilir kadın. polis gördüğü zaman birşey yapmıyor. ama bu tarz insanların ülkeden sürülmesi gerekiyor.

    Ekleme: yarın bu yorum beğenilmeyen yorumlarda ilk sırada olacak ama bu acı gerçeği değiştirmeyecek. Bu ırkçılık değil.

    Ekleme 2: hepimiz çingenelerin böyle olduğunu biliyoruz. Aksini iddia eden var ise mesaj yolu ile iletsin yorumu düzelteyim.

    Ekleme 3: çok ekleme oldu. Hatta bunları okuyan var mıdır bilmiyorum. Kurunun yanında Bazen yaşın yanması gerekir. Sanırım bu durum onlardan biri. Yolda çingene gördüğünüz de iğrenç bir surat ifadesi ile bakıp kaçan siz burada hümanistlik yapıyorsunuz. Bu kendini kaldırmaktır. Lütfen kendinizi kandırmayın.

    Son olarak bu yoruma eksi verip birkaç alt yorumda ki çingeneleri kötüleyen yoruma artı vermek iki yüzlülüktür.

mesaj gönder