1. bence tasarımının iyileştirilmesi gerekiyor. bu haliyle de elbette dinleyici ve dj ihtiyaçlarını karşılasa da geliştirilse çok daha keyif alacak herkes.

    - tasarım dili tıpkı youreads.net gibi olmalı öncelikle bunu söylemem lazım.
    - youreads fm'de eksikliğini çektiğim şey nick ile giriş olmaması. radyoya giriş yapıp youreads ile giriş, facebook, twitter ile giriş seçenekleri olsa iyi olurdu. ben tercihimi youreads profilimden yana kullanırdım.
    - dinleyicilerin görünmesi hususu da çok önemli. dinleyenler şeklinde bir kısım olmalı ve dinleyici nickleri ve diğer ziyaretçiler de misafir dinleyici şeklinde +1 görünebilir. dj'ler farklı renk ya da mikrofon simgeleriyle belli edilebilir.
    - dinleme seçenekleri iyileştirilebilir. tarayıcı playerı ile radyo üzerinden dinlenebilir fakat şimdi kullanıldığı gibi üstte bir flash player ile değil. tunein ve winamp benzeri programlar için masaüstünden dinleme seçeneği olabilir.
    - dinleyici ekrana baktığında şarkıyı, şarkıcıyı, program adını ve dj nickini ayrıntılı görmeli. youreads kullanıcısı ise hızlıca mesaj atabilmeli. eğer çalınan şarkı youreads müzik kategorisinde varsa tek tıkla alakalı başlığı okuyabilmeli.
    - dj'in youreads profiline, dilerse twitter, last fm, soundcloud profiline ulaşabilmeli.
    - yayın akışı ve dj sayfaları iyileştirilmeli. çok daha şık ve youreads yorumlarına yakışır bir tarzda tanıtım yazıları ve program afişleri olmalı.
    dj'ler için jingle gibi seçenekler olsa ne hoş olurdu.
    - program sayfalarına youser'lar yorum atabilmeli.
    - dinleyiciler dilerse ışıkları kapatabilmeli, hayallere dalabilmeli. :)
    - radyo istatistikleri olmalı, en çok çalınan şarkı, en çok çalan dj, en çok vakit geçirenler vs.
    - şu an youreads fm'in tasarımında bir bütünlük yok, neredeyse her sekme ayrı ayrı renklerde. özellikle alt kısımdaki siyah bölüm çok kötü. sayfa her yenilendiğinde şarkı başlaması da güzel değil. ayar çekilmeli.
    - dj'lerin olabildiğince yararlı kullanabilmeleri adına teknik fikirler gündeme alınmalı.
    - özellikle chat konusu çok önemli. yan uygulamalar değil bizzat youreads fm'e özel kodlanmış chat olmalı ve chat'e giriş isteğe bağlı olmalı. yani konuşmaya katılan kişi "hey millet haydi sohbet edelim" meramını belirtmeli. chat'te her yazılan yazı sonrası alta inme olmamalı. koyu, yazmak ve smiley kullanmak olmalı. @mention kesinlikle olmalı. mutfağa su almaya giden adam hakkında konuşulunca haberi olsun. :)

    dj'ler ve ortamı sevdiğim için aklımdan geçenleri aktarmak istedim. keyifli dinlemeler.

mesaj gönder