• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.75)
kıyamet gösterisi - neil gaiman, terry pratchett
1655 yılında yazılmış ve şimdiye kadarki en doğru kehanet kitabı olan cadı agnes çatlak'ın dakîk ve kat'î kehanetleri'ne göre, cumartesi günü dünyanın sonu. önümüzdeki cumartesi. akşam yemeğinden hemen önce.

iyilik ve kötülük orduları toplanıyorlar. her şey büyük plan'a uygun ilerliyor gibi. yalnız ufak bir pürüz var. birazcık müşkülpesent bir melek ile sefahat düşkünü bir iblis yaklaşan bu coşku dolu anın gelişini hiç de iple çekmiyorlar. ha unutmadan, birileri deccal'ı yanlış yere göndermişe benziyor.

"kıyamet daha önce hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı."
clive barker

"thomas pynchon, tom robbins ve don delillo işbirliği yapsaydı, ancak bu kadar olurdu... inanılmaz."
washington post

"otostopçunun galaksi rehberi'nin soyundan geliyor..."
new york times

"monty python uçan sirk'in kaleme aldığı vahiy kitabı gibi adeta."
phoenix new times
  1. muhteşem iki dehanın kaleminden çıkma enfes bir kıyamet kitabı. sesli gülmelerim o kadar arttı ki bir süre sonra kitabı insan içinde okumamaya karar verdim. kitaptaki hangi bölümün hangi usta tarafından yazıldığı net açıklanmasa da neverwhere'deki tarzından dolayı kokusunu nispeten daha iyi aldığım neil gaiman'dan ziyade terry pratchett'e ait olduğunu düşündüğüm kısımlara bittim. dipnotlar muhteşem.

    yarı zamanlı sahaf melek aziraphale'in yüzyıllardır biriktirdiği nadir kitaplar arasındaki sıçacam böle işin içine incili'nin detayları muhteşem mesela.
    ayet 25 ve rab tanrı doğu kapısını bekleyen melek'le konuştu, sana verilen alevli kılıç nerede?
    ayet 26 ve melek dedi ki, az önce buradaydı, bir yere koydum herhalde, bir gün kendimi bir yerde unutacağım bu gidişle.
    ayet 27 ve rab tanrı ona bir daha sormadı.

    kitaptaki karakterlerden biri metatron yani tanrı'nın sesi. ama dipnottaki açıklama "tanrı'nın sesi. ama tanrı'nın sesi değil. başlı başına bir varlık. tıpkı başbakanlık sözcüsü gibi."

    film haline gelse crowley ya da aziraphale'den birini steve buscemi oynamalı diye düşünüyorum, meleklerdeki mizahın inceliğini ve aykırılığını nefis yansıtır gibime geliyor.

mesaj gönder