1. şarkıları tırt diyemem ancak gereğinden fazla abartıldığını yaklaşık 10 yıldır düzenli olarak söylüyorum. yavuz çetin çok iyi bir insan olabilir, bilmiyorum. iyi bir müzisyen olduğu ise zaten tartışılmaz ama öyle dünya çapında bir gitarist falan da değildi. olabilir miydi? bilmiyorum, belki olurdu. diğer yandan 24 25 yaşında gitardan kopmak zorunda kalan jason becker o yaşına kadar yaptıklarıyla zaten tarihin en iyi gitaristlerinden biri olmuştur. bu açıdan bakarsak yavuz çetin de o kadar üstün yetenekleri olan bir adam olsaydı sanırım o da jason becker gibi olurdu.

    kendisine tırt diyen arkadaş da sanmıyorum ki samimi olsun, sadece abartılmasına kızıp öyle bir tepki vermiştir bence. bu arada sadece kendi albümlerini değil, şu an yavuz çetin' in eşiyle olan turgut berkes' in albümünde çaldığı gitarları da dinlemiş olarak yazdım bu yorumu. ve biraz iddialı gelebilir ama cem köksal ya da metin türkcan bugün intihar etse bundan 10 yıl sonra onlardan da yavuz çetin misal,i sanki tüm zamanların en iyi 10 gitaristinden biri falanmış gibi bahsedilir.

    yavuz çetin' in yaptığı müzik türkiye için orijinal olabilir ama dünya için değildi. ayrıca türk rock tarihinin en iyi işi de bana göre budur;

    (bkz: trip fairground)

mesaj gönder