1. dünya tarihinin en iyilerinden biri. daha 20 yaşını doldurmamışken virtüözlüğünü ispat etmiş bir gitar tanrısı. sweep üstadı.

    işler kadar bu özellikleri yüzünden de efsane kabul edilen onca kaybeden arasında müthiş müzikal bilgisi ve sınırsız yeteneğini harmanlayarak ürettiği benzersiz yapıtların yanında yaşama olan tutkusuyla da gerçek bir efsane, gerçek bir kazanandır jason becker.

    bir insan, bir enstrüman üzerinde en fazla bu kadar hakimiyet kurabilir. bir insan, kendisine verilmiş benzersiz bir yeteneği kullanamadığı halde yine de yaşama en fazla bu kadar sarılabilir.

    bugün dünya çapında virtüöz kabul edilen adamların ustalık eserlerine benzer eserleri daha 20 yaşını doldurmadan yapabilmiş bir adam jason ve 20' li yaşlarının başında da gitardan kopmak zorunda kalmış bir adam. ama hayattan hiç kopmadı o. ölerek değil yaşayarak efsane oldu. bugün ölmeyi seçenler kadar çok bilinmez, ama adını bilen herkesin kıyısından köşesinden illa ki hayatına dokunmuş bir adamdır jason.

    o ölü yıldızların yaptıkları işleri elbette övebilirim ama bu o yıldızları övmemi gerektirmez. onların hemen hemen hiçbiri benim gözümde önemli bir adam değil, sadece bazı güzel işler yapmış başarılı müzisyenler. ama jason becker, o kahramanım, o ilhamım.

    ben müzik sevmiyorum, ben jason becker seviyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=saMnZF-nHC0 16 yaşında yapıyor bunu 16!

    bir youtube videosunda jason bir parçayı çalarken bırakıyor ve (kendi çevirimle) buraları biraz zor, boş verin diyor. alttaki yorum; ''eğer jason becker bir şeye zor diyorsa o siktiğimin şeyi(bundan sonra 3 fuck daha var aynı cümlede) imkansız derecede zordur.''

    daha önce de yazdım; jason becker gitarın mozart' ıydı.

    edit: youtube linki güncellendi.

mesaj gönder