1. sevgili youserlar,

    aşağıya eklediğim etkinlik yazımızı sosyal medya platformlarında paylaşarak youreads dışında bireysel katkıda bulunmak isteyenlere yönelik duyuruda bulunabiliriz. duyuru manifesto değildir, ekipçe oluşturulmuş, mutabık olunmuş, yazar ve şairlerin de bir kısmına sunabildiğimiz bir metindir. rahatsız olunulan yerin çıkarılması ya da eklenirse daha iyi olacağı düşünülenin eklenmesi gibi her türlü güncelleme yapılabilir.

    şu ana kadar beyan edilen fidan sayısı : 1237 ^:henüz ilgili fidan tutarının tamamı hesaba geçmemiştir^

    son tarih : 15 ağustos 2016

    !---- spoiler ----!

    "yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine!"

    merhabalar,

    bizler birbirinden bağımsız, örgütsüz ama değişmez değerlerin hassasiyetine inanan, interaktif bir kültür ağı olan youreads'in bilim, sanat, edebiyat düşkünü olan anonim kimseleriyiz.

    bir kızılderili atasözü şöyle der " yeryüzü bize atalarımızdan miras kalmadı. onu çocuklarımızdan emanet aldık."

    geçmiş kuşakların bize bıraktığı bir dünyada yaşıyoruz. şimdilik biz yaşıyoruz. gelecek kuşaklara bir şeyler bırakmak, onlara biraz oksijen sunmak ve en önemlisi katlettiğimiz doğaya bir nebze özürlerimizi sunmak güzel olmaz mı? hem de hiç zor değilken.

    bir keşif yapmak, asırlar boyunca tesiri sürecek bir kitap ya da şiir yazmak, ruhun derinliklerini sarsan bir ezgi tutturabilmek...bunlar yapabileceklerimiz ancak belki de en yetenekli olanlarımızın.

    ya asırlar boyunca yaşayacak ve dünyamıza, çocuklarımıza güzellik sunacak yemyeşil bir dünya bırakabilmek ?

    bu, her birimizin küçük bir özveri ile yapabileceği, kahramansız bir ölümsüzlüğe giden bir imza değil midir?

    kimin yetiştirdiği, kimin diktiği değil, bu dünyaya böyle bir imza bırakmış olmanın vereceği sadece manevi doyum bile yetmez mi?

    bir ağacın gölgesini aramak için mesafelerce yol kat etmesi gerekmeyecek çocuklarımız için bir fırsatımız var...

    reklamsız, umarsız ve beklentisiz sadece içimizdeki hiç büyümeyecek çocuğa ve gelecek o pırıl pırıl nesillere sözümüz var bizim!

    çoğu öğrenci ve kısıtlı maddi gelir düzeyi olan youreads üyelerince, ogm hatıra ormanı projesinde "youreads hatıra ormanı" yaratılacak.

    siz de bu ölümsüz ve kahramansız imzayı atacak kalemi tutar mısınız?

    !---- spoiler ----!

    saygılarımla.

mesaj gönder