1. son bir kaç aydır özellikle iş hayatında yaşadığım olaylar, karşılaştığım insanlar yüzünden "alfabenin hangi uğursuz harfinin nesliyse, bıktım bunlardan" diye söylenerek geziyordum ama şimdi öğrendim ki ben de aynı nesildenmişim (;

    o zaman sorun bende anladım. yaşım y nesli ama ruhum x nesli belki de.
    belki x nesli de benim için aynı şeyi söylüyordur bilemem ama bu y'ler fena.
    özgürlüğüne düşkün olmak, kendine güvenmek, inisiyatif kullanmak, iletişime açık olmak güzel şeyler elbette ama yerinde ve kararında olursa.
    özgürlüğüme düşkünüm diyerek kural tanımaz olursan, başkalarının özgürlük alanına müdahale edersin.
    altı doldurulmamış özgüven sana başarı getirmez aksine saçma özgüvenin yüzünden yaptığın yanlışlarla işleri berbat edersin.

    attığın her adımı başkalarına sormadan, inisiyatif alarak işleri halletmen elbette ki güzel ama tecrübeli kişilerden akıl almak, soru sormak sonra bir karara varmak daha da güzel.

    iletişime açık olmak ile laubalilik arasındaki ince çizgiyi görmek önemli. çevrenizdeki herkesle, ayrım yapmadan asker arkadaşınızmış gibi konuşmaya başlamasanız daha iyi olur sanki.
    unutmadan, teknolojideki başarılarınızı sadece sosyal medya hesaplarınızı yönetmede değil de başka faydalı işlerde de kullansanız da iyi olur belki ?!?!?!

    örnekler böyle uzar gider. etrafımda, hangi özelliklerine dayandığını anlamadığım özgüven patlamasına sahip, her şeyden hemen sıkılan, iş ya da özel hayat ayrımı yapmadan ikinci dakikada laubalileşen, çok şey bildiklerini sandıkları halde nedense hiçbir işi beceremeyen bir nesil dolusu insan var.

    çok dertliyim anlayacağınız; aşk adamı inletir, dert adamı söyletirmiş daha söyleyecek çok şey var da kendi neslimi bu kadar da kötülemeyim. ah bu yeni nesil yok mu diye söylenip duracaktım aynı nesilden olmasam (;

    şimdi z nesline kafayı takıp, onlarla ilgili birşeyler bulup yazayım en iyisi.
    bir yandan da keyifli insanlarız, kalbimiz temiz diyerek konuyu kapatalım.

    (not: yorumu okuyup, sen nasıl y neslisin, için geçmiş diyecek arkadaşlara peşin uyarım; vurmayın nesil kardeşiyiz.)

mesaj gönder