• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.57)
furious 7 - james wan
deckard shaw kardeşinin ölümü için dominic toretto ve ailesinden intikam almaya koyulur.
  1. hızlı ve öfkeli serisinin sonuncusu. filmi bugün izledim. bana ilginç gelen şey ise bu filme gösterilen ilgi oldu. gittiğimiz ilk iki sinemada yer yoktu ve üçüncüde de sinemanın sahibinin arkadaşları kendileri için salon açtırmasalardı yine yer yoktu. ne matrix'in devam filmlerinde ne de yüzüklerin efendisi gibi büyük beklentili filmlerde bu tarz bi ilgi oluştuğunu görmemiştim. gözlemlediğim kadarıyla genç erkek kesimin ilgisi çok büyük bu filme. bunu söyledikten sonra görüşlerime geçeyim.

    paldır küldür bir aksiyon filmi. bu filmin tanımı budur. bol bol uçan araba ve akla mantığa ve fizik kurallarına uymayan birçok atraksiyon gırla gidiyor. filmin uzunluğu 140 dakika ama bu süre sizi korkutmasın sürenin nasıl geçtiği anlaşılmıyor aksiyonu takip ederken. oyunculuklar "eh işte" düzeyinde. senaryo için klişe ve tahmin edilebilir demek yanlış olmaz. soundtrack filmle uyumlu. arabalar güzel ve hızlı^:swh^. serinin bir önceki filminden daha çok beğendim. vizyondaki kaliteli film eksikliğinde izlenebilir bir film olmuş. notum 10 üzerinden 6.

    film ile ilgili bazı ilginç bilgiler:

    -paul walker'ın ölümünden sonra filmi tamamlamak için dublörler ve cgi teknolojisi kullanılmış. walker'ın iki kardeşi de dublörler arasında yer almış ve karakter seslendirmelerinde yer almışlar.

    -hızlı ve öfkeli serisinin en uzun filmi.

    -filmin çekileceği hızlı ve öfkeli 6 vizyona girmeden önce duyurulmuş.

    -filmin adının furious 7 olması kurosawa'nın seven samurai filmine bir göndermeymiş.

mesaj gönder