1. merhum hakkında çok basit bir matematik hesabına dayanan mini bir analiz yapacağım:

    istanbul cumhuriyet başsavcılığı'ndan savcının öldürülmesiyle ilgili basın açıklaması yapılmış ve şu metne yer verilmiştir:

    "şehit cumhuriyet savcımızın 1 nisan 2015 saat 01.30'da adli tıp kurumu'nda yapılan otopsi sonucu elde edilen bilgilere göre cumhuriyet savcımızın başına bitişik atış olacak şekilde silahla ateş edildiği, ateş edilen silahın ise teröristlerin kullandığı 7.65 çaplı silah olduğu tespit edilmiştir."

    otopsi hakkında ucundan accık bir bilgilendirme yapmışlar sağolsunlar. şimdi cb erdoğan'ın savcının vurulmasından sonraki açıklamasından bir kesit verelim:

    "bana istanbul emniyet müdürümüzün verdiği bilgi, 2 teröristi öldürüyorlar. savcımız 3 tane başından, 2 tane de vücudunun değişik yerlerinden maalesef kurşunu alıyor. şuanda hala ameliyattalar."

    savcının hastanedeki müdahaleleri tamamlandıktan sonra başhekim tarafından ölümünün ilan edildiği açıklama ise şu şekilde olmuştu:

    “çok ciddi yaralanmıştı. ateşli silah yaralanması vardı başından ve vücudundan. solunumu ve kalbi durmuştu. ameliyata aldık ama maalesef şehit verdik. geldiğinde hayatını kaybetmişti. geri döndürmekte muvaffak olamadık. 20.50’de geldi, 21.55’te kaybettik.”

    yani elimizde 3 açıklama var. ilk 2'sinde kafası dışındaki vücut bölgelerinden de vurulduğu söyleniyor. zaten hastaneye getiriliş görüntülerinde savcının bedenindeki kanı biz de görüyoruz. ama otopsi raporunda sadece kafadaki kurşunlardan bahsediliyor. vücuttaki diğer kurşunlar yokmuş gibi davranılıyor. yani bir nevi o kurşunların polis tarafından sıkıldığı kabul ediliyor. bu konuda hiç açıklama yapılmaması, bu gereksiz gizlilik de zaten meyilli olduğumuz komplo teorilerine adeta çanak tutuyor.

    ihtimaller:
    1) savcı kafasından vurulduktan sonra o gazla odayı basan polisler yaylım ateşi açar, savcıya iki üç kurşuncuk da onlar isabet ettirir. e zaten üç-beş kurşunun lafı olmaz aramızda.

    2) odaya operasyon başlar, polis ateş edince panikleyen eylemciler savcının kafasına sıkar. vücuttaki kurşunlar yine kahraman polisten.

    3) odaya operasyon yapılır. her yer delik deşik edilir. içeriye girilince savcının da feci şekilde vurulmuş olduğu görülür. zaten yapılan pazarlıklar açısından savcının yaşaması da teşkilatın çok işine gelmemektedir. eylemcilerin silahı alınır, bitişik atışla savcının kafasına iki kurşun sıkılır.

    bu fikirler saçma gelir ya da gelmez, orası tartışılır. ama tarafsız düşünebilen herkesin aklında aşağı yukarı bu senaryolar oluşmuştur diye düşünüyorum.

    ha sonuç mu? sonuçta her türlü kazanan belli.

mesaj gönder