1. darbeler döneminin kapanmadığı ülkedir, son denemeden sonra tekrar yapılır mı? evet bal gibi yapılır. özellikle boğazı kesilen, linç edilen erler ve gözaltındaki muvazzaf askerlere yapılan muamele ve bu muamelenin teşhir edilmesi, tsk içindeki pek çok rütbeliyi, hulusi akar dahil, fazlasıyla rahatsız etmiştir. bunu ön görmemek aptalca olur.

    15 temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe girişimi sadece küçük bir grubun gerçekleştirdiği acemice bir denemeydi. biz önden gidelim, arkamıza illaki birileri takılır mantığıyla hareket edildi, çünkü başka şansları yoktu. dikkat ederseniz son ana kadar darbeye öncü olarak katılmayan askeri unsurlar sessizdi. sonrasında askeri kışlaya çağırmaya başladılar. yani başta engel olmak adına hiçbir girişimde bulunmadılar.

    ayrıca bu kişiler darbe girişimini bu kadar aceleye getirmeseydiler, her halükarda yaş sonrası görevden alınıp, tutuklanacaklardı. hatta belki yaş'a kadar beklenmezdi bile. 16 temmuz sabahında tutuklanabilecekleri bile söyleniyor.

    benim ön görüm, 2 yıla kalmaz (2 ay bile olabilir bu) mevcut hükümetin başına ağır bir balyozun ineceğidir. polis tamamen devletin polisi olmaktan çıkıp, akp polisliğine evrilmiş. cihatçılar ise inlerinden tamamen çıkmış durumda ve artık cesaretlendiler. bu cesaretle birlikte yakaladıkları devinimi kullanmaya başlayacaklardır.

    son olarak, iktidarın iç ve dıştaki mevcut politikalarına göre bu süre azalıp artabilir. ama her halükarda askeri bir darbeyle ezileceklerdir. biz de bu ezilmeden nasiplenmek zorunda bırakılacağız maalesef.

mesaj gönder