1. kendimi mağdurun yerine koyup düşünüyorum. biri bana sevdiklerime aileme bir kötülük yapmış olsa, idam edilmesini istemem. o ölüp kurtulacak arkasında suçu olmayan sevenleri acı çekecek hiç adil değil. alsın müebbet hapis cezasını ama bizimkiler gibi yata yata değil, çalıştırsınlar en ağır işlerde. sevenleri isterlerse gidip görsün istemezlerse unutsunlar varlığını ölmüş gibi davransın ama suçlu acı çeksin idam etsinler diye yalvarsın isterim. sanırım ben kötü biriyim.

    sorunun gündeme gelmesinin sebebi darbe girişimi.

    önce terör örgütü olarak düşünüyorum, bizim terör deyince aklımıza ilk pkk gelir. adamların liderini senelerdir otelde besliyoruz. yiyip içiyor, yattığı yerden emir veriyor, şöyle bir keyif düşünün ki adam kitap yazabiliyor. ben sözlüğe iki satır yazmak için bile şunu yapayım bunu yapayım kafam rahatken yazayım diye bekliyorum adam o kadar rahat ki orada kitap yazabiliyor. bu adamın suçu siyasi falan da değil bildiğin katil bu adam asker sivil çocuk yaşlı demeden öldürmüş öldürün emri vermiş bir adam. idam cezası bir terör örgütü için düşünülecekse -ki ben buna da tamamen karşıyım- önce imralıda yatan kişi için düşünülmeli. ya da onun dağdan davulla zurnayla inen yoldaşları için.

    siyasi olarak bakarsak, kimse siyasi görüşü için ölmemeli. en sağcısı da en solcusu da doğru olduğuna inandığı şeyin peşinden gidiyor devleti ülkesi için kendi geleceği için doğru olduğuna inandığı şeyin peşinden gidiyor. eğer darbe gerçekleşseydi vatan haini olacak olanların darbe yapmaya çalışan vatan hainlerini idam etmek istemesi ne kadar mantıklı?

mesaj gönder