1. sevgilinizin ya da eşiniz olması muhtemel olan insanın hayvan besleme konusundaki samimi düşüncelerini iyi bilmek.
    siz hayvan yoldaşınızı edinirken size laf etmeyip, daha sonra bunu bahane olarak kullanması mümkün olabiliyor bazı zamanlar... bu noktada sizin yoldaşınız ile alakalı kesin ve net konuşmanız ise "hayvanı bana tercih ediyorsun." gibi bir söyleme gidebiliyor. o yüzden eşinizin hayvan besleme konusundaki düşüncelerini net bir şekilde öğrenmeden bu işe girişmeyin. baktınız u dönüşü geldi, o zaman da hayvandan vazgeçmeyiniz. biraz lafınızın arkasında durun. hayvanlar sizin duruma göre alıp duruma göre vereceğiniz mallar değil. onların da bir canı, bir hafızası, duyguları var. unutmayın.

    eğer hayatınız çok doluysa, kendinize dahi zor vakit ayırabiliyorsanız o zaman bir hayvan yoldaş edinmeyiniz. bir önceki paragrafta da dediğim gibi onlar sizin tapulu malınız değil. köşede sizin eve gelmenizi beklemekten mutsuz olacaklardır.
    misal, benim kedim ben ne zaman gitsem, kapının yanındaki saldalyede oturur ve beni bekler. ben gelene kadar. her defasında kapıda karşılar beni. hoş geldin der. normal saatimden geç kaldıysam, sitemlice miyavlar. nerede kaldın bu saate kadar der. özler. geldiğimde ben neredeysem o da oradadır. bir heyecan beni izler. baktı ki evdeyim, sıkıntı yok. uyuklar yanıbaşımda. bir gözü hep açık, hep ne yapıyorum onu izler.

    hayvan güzel şey.
    aşılarına da özen gösterin. damlalarına özen gösterin. sıkıntı çıkmasın.

    unutmayın ki sizin saçınız, bacağınızdaki kolunuzdaki kıllar nasıl dökülüyor, hayvanların da kılları dökülüyor. gerçekten başedemeyecek duruma gelirseniz kestirin. ama bu sebepten onu bırakmayı dahi düşünmeyin.

    özetle, alıyorsan bırakma. bırakacaksan alma.
    petshoptan hayvana para verip satın alma.

    kamu spotu: hayvanat bahçeleri de hayvan hapisaneleridir. gitme.

mesaj gönder