1. Hacettepe Üniversitesi - Elektrik Elektronik Mühendisliği

    Hacettepe Üniversitesi 2016 Tanıtım Filmi

    Öncelikle filmi izlediyseniz... ilk saniye koşucu abinin şekil yaparak koştuğu yer "yeşil vadi". Orayı ya çok seveceksiniz yada hiç sevmeyeceksiniz.

    Tanıtım filminde paso okulun ya en "cafcaflı" yada en "göze güzel" bölümlerinden tanıtımlar yapmışlar lakin biz "others" de varız.

    Hacettepe Üniversitesi Tüm Fakülteler

    Okulla ilgili bilmeniz gereken en temel şeylerden biri ne okursanız okuyun eğer ingilizce okuyacaksanız (tıp , diş hekimliği, eczacılık vb. dahil ) hazırlık döneminiz Beytepe kampüsünde olacak.

    İşte burada da iki büyük yerleşkenin ankaradaki konumları ve beytepeye nasıl gidilir ;
    Yeayy linkk

    Eğer Hacettepe'ye gelecekseniz malesef acıklı bir şekilde söylemek gerek ki yurt imkanları kampüs içerisinde o kadar gelişmiş değil ama Ankara'da kyk'larda kalma ihtimaliniz var her zaman ama bu yurtların bir iyi bir de kötü yanı var;

    *İyi olan ; ucuzlar
    *Kötü olan : son girişleri saat 11'de

    Kampüs içerisinde de kız öğrenciler için bir kyk yurdu bulunuyor ve XX kromozom çiftine sahip şanslı insansanız kampüs içinde de bu şekilde kalabilirsiniz.

    Okulun öğrenci yapısı?

    Gerçekten çok geniş bir yelpaze. 42 bin kişilik bir okul ve beytepe olarak bunun en az 30 binine sahibiz.Edebiyat, Hukuk, Mühendislik, İİBF , Spor bilimleri , Güzen sanatlar ... her fakültenin kendine has bir doğası ve kendine has insan yapıları ile 5.5 km karelik bir alan.

    Kampüs içerisinde eğlenmek istedikten sonra eğlenmek mümkün ama tabi ki bir bilkent değil. Tipik bir devlet üniversitesinin üzerinde eğlenebilirsiniz.

    BAM, Nacho, city,beycafe ve diğer mekanlar... istediğiniz birini seçip orada hangisi size daha çok uyuyorsa eğlenebilirsiniz. Veya bununla yetinmeyip kampüse 15-20 dakika mesafedeki Kentpark, Cepa, Gordion veya Ümitköy'e gidebilirsiniz.

    Beytepe Nereye yakın temalı?

    veya 15 dakika mesafedeki Bahçeli ve 20 dakika mesafeli Kızılay. ( Bahçeli Favori )

    Beytepe'de eğitim konusunda

    Sadece hacettepe değil her üniversiteye karşı aynısını diyebilirim ki muazzam umutlarla gitmeyin ama yine de bu muazzam olmayan okullar içerisinde en iyilerinden seçin ve hacettepe bu konuda onlardan biri.

    İngilizce bölüm yazıyor ama acaba gerçekten işlenir mi diye telaş etmeyin. İngilizce bölüm biye yazdım diye kahrolacağınız günler yakın.

    Okul size bir projeniz varsa ekonomik yardıma hazır veya geçen yıl yenisi yapılan teknokentten bu imkanı sağlayabilirsiniz.

    Hacettepe Teknokent

    Birçok firma bulunuyor ve size staj imkanlarından ekonomik desteğe kadar eğer yolunuz düşerse imkan sağlıyorlar.

    Mühendislik dallarında ise içinde bulunduğum durum içerisinde söylemem gerekiyor ki ;
    hocalarınız gerçekten iyi olacaklar ama onların iyi olduklarını 3 veya 4. sınıfta göreceksiniz zira ilk iki yılınızda onların gözünde saçma sapan ledlerle veya bilgisayar parçalarıyla oynayan çocuklar olacaksınız ve size değer bile vermiyor gibi görüneceklerdir. ( şahsen ben de öyle olurdum )

    İlerde ise sizleri projelerine katacak, sizlere referans olacak ve birkaç kapının önünü sizin için açabileceklerdir.

    Okul toplulukları

    100-150 arasında aktif topluluk bulunuyor ; topluluklar

    Herhangi bir topluluk işi için okuldan ödenek çıkarma konusunda en rahat okul hacettepe olsa gerek zira her türlü ödeneği ve yardımı alabilirsiniz. Yurtdışında veya başka bir şehirde turnuva mı var, buyrun ödenek. Okulda bir etkinlik mi düzenleyeceksiniz, yemek ve ulaşım okuldan, isterseniz misafirlere kalacak yer ayarlarlar.
    Tek istedikleri onların arkasından iş çevirmeyin. Bir kere farkederlerse pek hoş olmaz.

    Okulda yaşam (devamı);
    yemek açısından ucuz bir yemekhaneye sahip, her öğün dört çeşit yemek 1.5 lira ve kahvaltı ise 1.10. Eğer kahvaltı sizin için çok önemli bir öğünse kahvaltısını tavsiye etmem ama diğer öğünler güzel.

    Mesela yemek listesi

    Lakin isimler sizi çok kandırmasın. bir yemeğe üç beş farklı isimle yapabilme özellikleri var. Aşağı yukarı 30-40 çeşit yemek çıkıyor dönem içinde.

    Okulda ve yurtlarda imkan bulamadım ne yapabilirim?
    Yapracık, kurtuluş, dikimevi bölgelerinden birileriyle veya yalnız eve çıkabilirsiniz. Eğer biraz daha paranız varsa onu emek yapabilirsiniz veya 100. yıl.

    Bahar şenlikleri?

    geçtiğimiz yıl malum yaşanan olaylardan ötürü şenlik yapılmadı lakin ilk geldiğim yılda bir bahar bir de güz şenliği olmuştu. Eğer büyük bir sıkıntı veya ülkede kötü bir hava yoksa ( ki bu türkiye için zor galiba ) şenlikler gerçekten iyi geçiyor.

    Ama bizim okulda şenlik olmuyorsa bilkent ve Odtü'nünkilere rahatça gidip eğlenebilirsiniz.


    Edit :

    Aklıma sonradan gelen diğer konular;

    * Mühendislik adayları ile ilgili olarak;
    Kesinlikle şimdiden C programlamaya başlayın. Hangi bölümde okuyacağınız farketmez. Endüstri, geomatik, elektrik elektronik , bilgisayar, inşaat, kimya mühendisliği...

    Hangi mühendislikte okuyacaksanız okuyun şimdiden başlayın. Matlab, simulink, android vb. ilerde aklınıza bir şey geldiğinde ve bunu ben yapmak istiyorum dediğinizde. Adı geçen diğer tüm programlama dilleri ve diğer programlama yatkınlığınız olacaktır C ile.

    Çok basit şeyler yapın, hesap makinesi olsun veya başka bir şey hiç farketmez. Yeter ki başlayın.
    Ben okula başlamadan bu abimizin videoları ile başladım.

    Ve dönem içerisindeki programlama dersinden hiç ders çalışmadığım halde B1 aldım ( 80-85) .

    Tabi bu elektrik elektronik için.

    * Mühendis adayları için ikinci önemli konu;

    İntegral, türev, limit konularını ara ara yine çalışın. Hali hazırda aklınızda iken kendinizi çok da kasmadan çalışın. En azından lise son defterinizi tekrar edin en baştan. Dönem içindeki mat 1 ve mat 2 derslerinizde. Özellikle mat 1 'de size çok faydası olacak.

    Kalkülüs - mat 1

mesaj gönder