1. yaklaşık yirmi yıl önce sıradan okuyucunun görüşüne çıkan büyük satranç tahtası'nda belirtildiği üzere türkiye büyük çatışmaların yaşanacağı ülkelerden biri. bunu öngörmek için zbigniew brzezinski'ye de ihtiyaç yok esasen de neyse.

    üzerine otuz, kırk yıllık planlar yapılan ortadoğu coğrafyasında eğitimsiz, ahlaksız, cebinin derdine düşmüş cemaatlerle, mafya kılıklı politikacılarla yönetilen bir ülkeden hiçbir cacık olmaz ne yazık ki.

    devletin diplomasi kültüründen tut ordusuna kadar her şeyini yerle bir ettiler üstün bir başarıyla bu aç çekirgeler.

    küçük bir örnek vereyim, yanılmıyorsam yıllar önce başka bir sözlükte yazmıştım yazmadıysam da burada dursun durumun vehametini gösteren bu acı olgu:

    bir arkadaşımın anlattığına göre dış işleri bakanlığındaki saçma sapan kadrolaşma öyle bir raddeye varıyor ki, alınan çer çope dil öğretmek için ingilizce kursları açılıyor.

    yani düşünün bir hukuk bürosu sizi alıyor sonra sizi hukuk fakültesine yolluyor. bir mimarlık ofisi sigortanızı ödüyor, maaşınızı yatırıyor ama siz mimarlığın m'sinden anlamıyorsunuz.

    bu kafayla bir kurum kapanır diğeri açılır ama açık olan bir şey var ki hiçbir kurumdan verim alınamaz, türkiye de ortadoğu'da keklik gibi avlanacağı günü bekler.

    yazıyı böyle bitirmek istemezdim ama içimde kalmasın, sizin bir tek fetö değil insan aklına ket vuran tüm cemaatlerinizin, yandaşlığınızın, rüşvetinizin, kişisel menfaatlerinizin içine tüküreyim beş para etmez herifler.

    şu dünyada en fazla bir seksen yıl yaşayacaktık onu da zehir ettiniz.
    pinot

mesaj gönder