• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (9.67)
çiçekler büyür - emine ışınsu
"yetmişli yılların ilk yarısında, bulgaristan'da yaşayan türk azınlığın, bulgar milliyetçiliğine ve marksizme tutsak olmuş yaşantısını, çektiği maddî-manevî ıstırabı, orada yaşayan türkler'in umutlarını, beklentilerini, bulgaristan'ın türk azınlıklar üzerinde oynadığı oyunları ve türkiye'ye uzanma gayretlerini anlatır."

"1976'lardan bu yana, bulgaristan'da yaşayan milletdaşlarımıza, bulgar hükümetleri'nin uyguladığı, insanlık utancı politikalar ve kanlı baskılar. ilay, bir küçük kadın, bunlara nasıl karşı koyabilir?... gerçi tabancasında tek kurşun kalmıştır ama, silahı kendisine çevirmek, ilay'ın karakterine çok ters bir tutumdur. oysa, bedenler, beyinler ve sevdalar, bu toprağa gübre olabilir, iş ki çiçekler, her yıl yeniden büyüyebilsin..."
(arka kapak)
  1. bulgaristan'da ki türklerin yaşadıkları zulüm ve baskıyı, bir aşk hikayesinin etrafında, oldukça akıcı bir dille anlatan emine ışınsu romanı.

    !----alıntı----!

    düşün, efendi! düşün ki, toprağın derinlerinde hareket başladı... arkası deprem! ha canım, ha gayret canım toprak, sende köklerimiz var, kımıldayan onlardır, ha canım, ha gülüm... gayret...

    !----alıntı----!

mesaj gönder