1. konformisttir. başında uçan iki uçak görüp milyonda bir de olsa "ya başıma bişey gelirse " dediğinden dünya da yansa burnuna duman kokusu gelmedikçe halinden memnundurlar. lafa gelince cumhuriyeti nasıl kurduğumuzla ilgili gözlerimizi yaşartacak bin tane örnek anlatırlar, ne kadar vatansever olduklarını anlatır, atatürk ilkelerine bağlılığı övüp bugünlere kemalizmden saptığımız için geldiğimizi anlatır dururlar. ama iş bedel ödemeye geldiğinde her şeyi kolluk kuvvetlerine bıraktıklarından kolluk kuvvetleri ne yapsa haklı görmek zorundadırlar, çünkü kurtuluş savaşı sürecinden sonra bir hak talepleri olmamıştır bu yüzden de bedel ödeme gereği duymamış sadece bedel ödetmişlerdir. milliyetçi ve gerici partileri eleştirmek mevzu bahis bile değildir ancak ülkenin ezilenlerinin hala bu profilin yanında olması düşünülemez. geçmişte ordu kemalist iken gözlerini kürtlere alevilere gayrimüslimlere yapılanlara kapattın . bugün ülkenin "bağzı" şehirlerinde yaşayacak ev bırakmadı bu gerici tayfanın ele geçirdiği ordu, "milli irade"ye bağlı ölüm timleri kuruldu, kamu kaynaklarıyla keskin nişancılar insan avladı ve örtülü ödeneklerle canlı canlı silahsız insanlar yakıldı. ve sen hala ohal diktasında önünü ilikliyorsun, neden çünkü konformistsin ve doğal olarak ilkesizsin.

    bu profil 7 haziran öncesi ve sonrası, mart seçimleri öncesi hdp konusunda yaptığı bütün eleştirileri kendisi bugün gerçekleştirmiş, hdp ise bu profilin iddia ettiği hiçbir şeyi yapmamış ilkelerinden vazgeçmemiştir. geziden beri egemen siyasetin hdp konusundaki her çarpıtmasına çanak tutarak aynı dili konuşmuşlardır. o yüzden bu seçmenlerin hepsini hdp tüzüğünü okumaya davet ediyorum, hdp nerde bu ilkesine karşı bir hareket yapmıştır bilimsel olarak anlatsınlar. hatasız bir siyaset egemenin belirlediği konjonktürde gerçekleşemez zaten ben temel bir hata var mı onu soruyorum?

    edit: gerçekten merak ettiğimden soruyorum, dinleyeceğim ve polemik aramıyorum.

    edit 2: dünün en beğenilmeyen yorumu olmuş. gurur duydum. hani biri de neden beğenmediğini tam açıklayaymış iyiymiş. mesaj atan arkadaşlara zıt veya aynı görüşte olsun teşekkür ederim, her şeye rağmen buranın güzel tarafı biraz olsun tartışma kültürü olması.

mesaj gönder