1. "doğu'da ögretmen tutamiyoruz. 1sene sonra herkes eş durumundan gidiyor" söylemiyle geliştirdikleri yeni öğretmen atama politikası.

    evet doğu'da ögretmenlerin kalmak istememesi gibi bir problem var. benim de bazı ögretmen arkadaslarim (:)) 2-3 aylik sevgilileriyle bastilar nikahi. dugunu sonra yapariz önce bir oradan kurtulayim mantigiyla..

    hakli desem degiller. haksiz desem yine degiller. insan tıkanıp kalıyor.

    her akli selim insanin dedigi gibi böyle gecici cözümler üreteceginize, bu gecici cozumlere ayırdığınız maddi-manevi bütçeyle sorunun aslina yönelmek ve onu çözmek icin ugrasmaliydiniz. uğraşin ki önce oranin yerli halki sonra da oraya giden her meslek grubundan insan görevini layıkıyla yerine getirebilsin. can korkusuyla ögrenci mi olunur, ögretmen mi olunur ? ya da diyelim ki can korkusunun olmadigi bir memlekete denk geldiniz. ama 6'dan sonra hayat yok. ulasim yok. kitapci yok. tiyatro yok, sinema yok. sadece erkeklerin gidebildigi kiraathanelerden başka bir sey yok. yok oğlu yok işte. ve burada 6 yıl mecburi hizmet.

    o koltuklarin görevi böyle gecici ve düz degil kalici ve derin cözümler üretebilmesi.

    sözlesmeli ögretmenliğin şartlari ise atandigin yerde 4yil sözlesmelisin. her yıl yenileniyor sözlesmen. bildigim kadariyla sözlesmeli ögretmenlik sürecinde kadrolularla ayni sosyal ve ekonomik haklara sahipsin. (calisma saati, maaş, izin vs.) 4 yil sonra kadrolu olabiliyorsun ama yine ayni yerde 2 yil daha kalmak zorundasin. kisacasi 6 yil ayni memlekette, ayni okuldasin. eş durumu ise ögretmen icin kalkti. eşi ögretmenin yanina atıyorlar.

    sahsi fikrim 6 yıl gercekten cok uzun. sadece batman, siirt, şırnak icin demiyorum. aksaray'a, çorum'a, niğde'ye ya da herhangi bir ilceye atamasi cikmis bir ögretmen icin de cok uzun. hadi en fazla 4 yıl olmasi taraftariyim.

    benim icin bu sene imkansiz ama seneye umutluyum. hepimiz 'bir atanalim da olsun 6 sene gecer bir sekilde' diyoruz. gecer tabi. gecer de nasıl gecer iste. o önemli.


    edit: işin bir de bana göre torpilin hasinin uygulanabilecegi kisim var ki mülakat. oraya deginmeyi ben unutmusum ama abi detayli olarak baska bir acidan ele alıp deginmis zaten.

mesaj gönder