1. sosyal sorun olması şurda dursun eğitim sorunu içinde yanıtlamak gerekirse, ölçme değerlendirme hocamızın anlattığı bişeyi de ben size anlatayım. çok kötü anlatıcam ama idare edin.
    2000li yılın birinde seçim müjdesi^:!^ ayağına öss'de^:ygs mi^ barajı geçemeyen öğrencileri fakültelere doluşturmuşlar. bunların büyük bi çoğunluğu 1. dönemin sonunu göremezken az bi kısmı da 1. ve 2. sınıfın sonunda okulu bırakmış. bu konu üzerine celal bayar demirci eğitim fakültesinden bi arkadaş da yüksek lisans çalışması yapmış. bu şekilde üniversiteye yerleşen kişilerle görüşmelerde bulunmuş, soru-cevap yöntemiyle çıkarımlarda bulunmuş vs. neden bıraktınız sorusunun cevapları takdire şayan. karşımda biri vardı bişeyler anlatıyordu hem de türkçe anlatıyordu ama ben bişey anlamıyordum, tarzı cevaplar. soruya cevap verenelrin birbirini tanıması mümkün değildi biri izmir'dense diğer, urfa'dandı diyordu hoca, ama anlaşmış gibi aynı yanıtı almışlar hep.
    sormak istediğim şey, anadilinde birşeyler anlatan hocayı anlamayan sınavsız girenleren büyük bir yüzdesi okulu 1. dönem bitmeden bıraktıysa, anadili türkçe olmayan ve sınavsız giriş yapan insanlar bu okulu bitirebilirler mi?
    hayır.

mesaj gönder