• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (2.83)
sadece aptallar 8 saat uyur - erdal demirkıran
aklı başında olan hiçbir insan, ömrünün üçte birini yastığa bağışlamaz.

bu kitap,
"erişkin bir insan günde en az 8 saat uyumalıdır." palavrasını ve / veya önyargısını kırarak 8 saat uyumanın bir alışkanlıktan ibaret olduğunu öğretmektedir. 4 saat uyuyarak 8 saat uyumuş gibi zinde uyanmayı da anlatan kitap, bunun nasıl yapılabileceğini öğretmektedir.
  1. "bir günde kaç saat vardır? 24. peki günde 8 saat uyuyan biri günün üçte birini uyuyarak mı geçirir? evet. o zaman ortalama bir insan ömrünü 75 yıl alırsak, bu insan ömrünün 25 senesini uyuyarak geçirir." gibi bir sava sahip yazarın, savını güçlendirmek için sayfalar dolusu karaladığı kitap.

    tek bir(kaç) cümle ile çürüteyim o zaman yazarın o über "zeki" savını:

    insan kalbi uyurken yavaşlar ve dinlenir. eğer siz sürekli az uyursanız kalbiniz sürekli uyanık halde kalacağı için sürekli tempo ile çalışmak ve yorulmak zorunda kalır. yani uyku bir nevi şarj gibi bir şeydir. siz eğer pili şarj etmezseniz, yaşayacağınız 75 yılın 25'ini uykuda geçirmemek için günde 4 saat uyursanız, belki de kalp bu yoğun ve yorucu tempoya dayanamayıp "hık diye" sizi 60'ınıza varmadan götürecek, sonra arkanızdan "vah tüh, çok gençti"lerle uğurlanacaksınız.

    günde en az 6 buçuk saat uyku ideal.

    "soslu fıstık ile sağlıklı yaşam"ın bugün de sonuna geldik. bir sonraki programda görüşünceye kadar esen kalın ^^

mesaj gönder