1. yazacağım hikaye ile başka bir açıdan tanımlanabilir...

    neil armstrong ve buzz aldrin ay'a seyahatlerinden önce abd'nin batısında ıssız bir çölde eğitim görürler, amaçları aya benzeyen bu çölde alışkanlığı sağlamak... bu alan pek çok kızılderili topluluğuna ev sahipliği yapıyor.

    bir gün eğitim sırasında astronotlar yaşlı bir kızılderili ile karşılaşır. adam orada ne yaptıklarını sorar. astronotlar kısa süre içinde ay'a yapılacak olan seyahatin bir parçası olduklarını söylerler. yaşlı adam bunu duyunca astronotlardan kendisine bir iyilik yapmalarını ister.

    -ne istiyorsunuz?
    +kabilemdeki insanlar ay'da kutsal ruhların yaşadığına inanır. onlara halkımdan önemli bir mesaj iletmenizi isteyeceğim.
    -mesaj nedir?
    adam kendi dilinde birşeyler mırıldanır, sonra da bunu astronotlara ezberletene kadar tekrar ettirir.
    astronotlar "bu ne demek" diye sorar
    yaşlı adam "bunu size söyleyemem. sadece bizim kabilemizle ay ruhlarının bilebileceği bir sır," der

    üsse geri döndüklerinde astronotlar uzun uğraşlardan sonra yerel dili konuşabilen birini bulurlar ve ondan mesajı tercüme etmelerini isterler. ezberledikleri şeyi söyleyince çevirmen kahkahalarla gülmeye başlar ve sakinleşince astronotların o kadar dikkatlice ezberlediği sözlerin, "bu adamların size söylediği hiçbir şeye inanmayın. topraklarınızı çalmaya geldiler," olduğunu söyler.

mesaj gönder