• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (3.81)
incir reçeli - aytaç ağırlar
"televizyon için skeç programları yazarak hayatını kazanan metin’in en büyük isteği, yazdığı senaryolardan birinin filme çekilmesidir. fakat senaryoları sürekli yapımcılar tarafından geri çevrilen metin, yine böyle bir olayın akşamında gittiği barda duygu ile tanışır. metin zil zurna sarhoş olan bu kıza evini açar, fakat ertesi sabah uyandığında kısacık bir not bırakan duygu çoktan evi terk etmiştir..."
  1. liseli ergen kızların ve kendini ergen hissedenlerin bayıldığı sıradan bir türk filmi. tüm türk filmi klişelerini içinde barındırmaktadır.

    şimdi senaristin aklına bir cümle gelmiş; ''asıl ucuz olan beş kuruş vermeden savurduğunuz yargılarınız'' bu cümleyi karaktere söyletebilmek için kasmış da kasmış ve saçma sapan bir yanlış anlamanın sonunda nihayet bu cümleyi o karaktere söyleterek ergenlerin gönlünü fethetmiş.

    bu kadar sert eleştirmemin tek nedeni fazlasıyla overrated oluşu. sıradan bir hollywood filmi ayarında. böyle duygusal sayısız hollywood filmi var hem onların çekimleri ve oyunculukları çok daha iyi bundan.

    incir reçeli sendin aşkım repliği ise yarar.

    burası değil belki başlığı ama ben bu filmin ikincisini sevdim. çünkü hem mekanlar, hem kadın oyuncu benim yaşam tarzıma, sevdiğim kadın tipine çok uygun olduğundan daha çok kaptırdım kendimi filme, hepsi o.

mesaj gönder