1. bu amcadan burada bahsedilmesi gerekli. hatta her yerde bahsedilmesi gerekli. hatta mümkünse ders kitaplarına girmeli. adına şiirler yazılmalı. adına hayvan barınakları açılmalı. kim bilir, öldükten sonra bunu yapanlar çıkar belki de.

    amcamız adından da anlaşılacağı üzere bir japon. fukuşimazede. felaket gerçekleştiği zaman santrale yalnızca 13 km uzaklıkta olan ve ilk tahliye edilen bölge olan Tomioka kasabasında yaşayan amcamız diğer insanlar gibi geri dönmemek üzere güvenli bir barınağa yerleştirilir. çiftliğini, en sevdiği köpeklerini ve diğer hayvanlarını kasabasında bırakan amcamız daha fazla dayanamaz ve üst seviye radyasyona rağmen kasabasına geri döner.
    deniliyor ki "Civarda, kedi köpek gibi bir sürü evcil hayvan vardır. Bunların bir bölümü başıboş ve aç bitap ortalıkta dolaşmaktadır. Diğer bir bölümü de -kimi köpekler gibi- halen tasma altındadır. Matsumara'nın gönlü onları o halde ölüme terk etmeye izin vermez." sonrasında tüm hayvanları çiftliğine taşımış ve hepsinin bakımı üstlenmiş. kasabada kendisinden başka insan yaşamıyormuş.. hükümet kendisini radyasyon testine tabi tuttuğunda normal bir insandan 17 kat daha fazla radyasyona maruz kaldığı ortaya çıkmış.
    insanın ağlayası geliyor.
    yabancı kaynak
    yerli kaynak
    facebook hesabı
    facebook sayfası
    internet sitesi

mesaj gönder